Ministrul Justiției, Tudorel Toader,susține că scrisoarea trimisă către Financial Times, in care o critica pe Laura Codruta Kovesi si explica de ce nu ar trebui sa fie procuror sef european, este un document oficial, redactat si trimis in numele Guvernului României .

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis o scrisoare publicației britanice Financial Times în care susține ca Laura Codruta Kovesi nu este potrivita pentru functia de procuror sef al Parchetului European.

În scrisoare, ministrul Justiției vorbeste și despre Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, care „a preluat 1.422 dosare de la DNA”, iar „in jur de 70% au fost sesizari din oficiu, nu ca rezultat al unor plangeri sau sesizari externe”.

„Cele mai multe au ramas deschise cel putin 2 ani si, potrivit raportului, au fost deschise ca raspuns la hotararile care nu raspundeau dorintelor DNA. Dana Gîrbovan, presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor, a numit raportul ‘socant'”, mai scrie Tudorel Toader.

Citeste si...  7 din 10 romani au trait clipe de disperare macar o data in viata, cand si-au pierdut datele din telefon

Ministrul sustine ca atunci când un judecator sau procuror nu ceda presiunilor, se incepea cercetarea pentru ca persoana in cauza „sa poata fi suspendata din functie si eliminata din cazurile in care DNA avea un interes”.

Toader vorbeste despre „modificări ale transcrierilor convorbirilor telefonice, dovezi false, denunțuri false ale martorilor”, gasite in dosarele DNA.

„Aceasta nu este justiție. Parchetul European trebuie să urmărească infractorii, dar nu prin sacrificarea respectării drepturilor omului și a procesului corespunzător”, incheie ministrul.

Scrisoarea vine dupa ce, saptamana trecuta, Financial Times a publicat un articol in care jurnalistii scriau ca Laura Codruta Kovesi este femeia potrivita pentru postul de procuror sef european.