Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a precizat pentru MEDIAFAX că și-a reluat oficial funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, după ce a predat, joi, atribuțiile de ministru interimar al Justiției Anei Birchall.

Tudorel Toader și-a reluat, joi, funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a precizat, pentru MEDIAFAX, fostul ministru al Justiției.

Toader revine la funcție după ce, joi, a predat atribuțiile de ministru al Justiției, Anei Birchall, interimar pe această poziție. Însă, la Iași, Toader se va confrunta cu aceleași probleme ca la București: contestat puternic atât de către colegii săi profesori, cât și de către studenți, care i-au cerut în mod repetat demisia.

Citeste si...  Înlocuirea lui Tudorel Toader cu Eugen Nicolicea reprezintă declanşarea unui război „nuclear“ între Dragnea şi Justiţie

Predarea atribuțiilor vine după ce președintele Klaus Iohannis a luat act, miercuri, de demisiile celor trei miniștri Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero și a semnat decretele prin care Ana Birchall, Eugen Teodorovici și Radu Oprea sunt desemnați miniștri interimari la Justiție, Fonduri Europene și pentru Românii de Pretutindeni.

Tudorel Toader a obținut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în 2016, însă s-a suspendat, în 2017, pe perioada exercitării mandatului de ministru al Justiției.