Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că nu a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, depsre posibla sa remaniere, susţinând că i-ar fi „incomod” să deschidă subiectul şi „nu ar fi deloc adecvat”, citează News.ro

„Eu nu am vorbit despre aşa ceva (despre o eventuală remaniere – n.r.) pentru că mi-ar fi incomod să deschid eu subiectul şi nu ar fi deloc adecvat”, a afirmat Tudorel Toader vineri, la Suceava, răspunzând unei întrebări.

Ministrul Justiţiei a spus, în acest context, că îşi va îndeplini atribuţiile până când în Monitorul Oficial va apărea numirea unui nou ministru al Justiţiei.

„Eu astăzi fac parte din al treilea Guvern. De câte ori s-a schimbat un Guvern, acuma nu se pune problema schimbării, doar a unei posibile remanieri, ce aud şi eu de la dumneavoastră, că se pare că de multe ori şiţi mai multe şi mai devreme decât noi, de fiecare dată am spus: eu îmi îndeplinesc atribuţiunile până în momentul în care apare în Monitorul Oficial un nou ministru al Justiţiei pentru că este un principiu de rang constituţonal care spune că trebuie să asigurăm continuitatea funcţionării autorităţilor. Nu poţi să spui am auzit că şi atunci închizi biroul şi ministerul şi pleci”, a adăugat Tudorel Toader.

 

În ultima perioadă, în spaţiul public au apărut informaţii privind o posibilă înlocuire din funcţie a ministrului Tudorel Toader. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ţinut să precizeze, joi, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este pe un loc al PSD în Guvern, ceea ce i-a spus şi liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, menţionând că e foarte bine că se exprimă aprecierea faţă de un ministru sau altul, dar decizia va fi la CEx al PSD.

Citeste si...
PSD îl acuză pe Iohannis de fake news. Vezi despre ce este vorba

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, miercuri, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu trebuie să părăsească Guvernul, precizând că apreciază ca „foarte bună” activitatea tuturor membrilor ALDE din Executiv. 

În 2017, la formarea Cabinetului Tudose, întrebat despre soarta lui Tudorel Toader, Tăriceanu le-a spus jusnaliştilor că „Ministerul Justiţiei este un minister care este asumat de PSD”.