Tudorel Toader, și-a exprimat punctul de vedere cu privire la raportul preliminar al Comisiei de la Veneția cu privire la modificările legilor jusției. „Este vorba despre un raport intermediar, ceea ce înseamnă că dânșii – până în toamnă, până la sesiunea din octombrie probabil – îl vor definitiva, probabil chiar și completa”, a zis ministrul Justiției, luni dimineață.

”Eu vă spuneam să ne recunoaștem, să ne respectăm competențele, ceea ce înseamnă că cele trei Legi ale justiției au constituit inițiativă parlamentară, ceea ce înseamnă că răspunsul cel mai adevcat și cel mai motivat îl primiți fie de la inițiatorii celor trei obiecte de lege, fie de la membrii comisiei care le-au adoptat și supus ulterior dezbaterii parlamentare” a continuat ministrul.

Citeste si...  Candidatul la șefia DNA, CRITICI pentru Augustin Lazăr: Deja a aruncat anatema asupra mea. Imparţialitatea domniei sale ar putea să aibă ceva afectări

”Vă rog să acceptaţi că eu cunosc puterea recomandărilor Comisiei de la Veneţia. În spaţiul public s-a vehiculat ideea că va fi trimis un punct de vedere Comisiei de la Veneţia. În măsura în care MJ va fi solicitat în furmalarea unui punct de vedere, vom contribui şi noi. Dacă unii politicieni au exprimat un punct de vedere, eu ca ministru nu pot comenta comentariile altora”, a mai declarat Tudorel Toader.