Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a declarat, vineri pentru MEDIAFAX, că postarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, despre Comisiei de la Veneția care recomandă să nu existe pensionări anticipate în sistem echivalează cu o demisie a sa din Cabinetul Dăncilă.

„Postarea ministrului Justiției Tudorel Toader, în opinia mea, echivalează cu o demisie scrisă din partea dânsului din funcție, pentru că admite că experții Comisiei de la Vneeția au realizat modul ticălos și parșiv în care acesta s-a folosit de recomandările Comisiei de la Veneția pentru a transpune într-un act normativ soluții care nu reflectă spiritul și sensul recomandărilor făcute de experții europeni. Prin urmare, din punctul meu de vedere, se impune demisia lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției pntru această înfrângere rușinoasă în fața experților europeni, o înfrângere care vine în urma unui demers făcut de PNL”, a afirmat, pentru MEDIAFAX, Ionel Dancă.

Acesta susține că recomandarea oficialilor europeni este o victorie importantă pentru PNL.

„Este o înfrângere rușinoasă penttu coaliția PSD-ALDE, în asaltul lor împotriva justiției și o victorie importantă a PNL în apărarea statului de drept”, a conchis Dancă.

Citeste si...  Duel între Dan Şova și Elena Udrea. Răfuiala va avea loc pe Arena Rapid

Comisia de la Veneția discută, în ședința plenare de vineri adoptarea a două opinii privind Justiția din România, cea preliminară referitoare la Legile Justiției și una privind Codurile Penale. La ședință participă și președintele Comisiei parlamentare speciale pentru Legile Justiției, Florin Iordache, și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Referitor la deciziile Comisiei de la Veneția, Tudorel Toader a anunțat, vineri, că forul european a reținut soluționarea temporară a problemei pensionării magistraților, prin amânarea momentului, și recomandă abrogarea acestei soluții legislative.

„Comisia de la Veneția! Avizul CV reține soluționarea temporară a problemei pensionării magistraților, prin amânarea momentului intrării în vigoare a soluției legislative. Se recomandă abrogarea acestei solutți legislative. OUG pentru legile jusțitiei va fi transmisa, în mod formal, către CV pentru emiterea unui aviz!”, a scris vineri Toader, într-o postare pe Facebook.

PNL a anunțat că va depune la Parlament, săptămâna viitoare, o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader.