Tudor Chirilă l-a desfiinţat pe Ilan Laufer, după ce acesta l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis de antisemitism, pentru că a refuzat să-l desemneze în funcţia de ministru al Dezvoltării. Să te foloseşti de drama poporului tău ca să sensibilizezi şi să manipulezi opinia publică, asta înseamnă să fii MIZERABIL, apreciază artistul.

”Să te foloseşti de drama poporului tău ca să sensibilizezi şi să manipulezi opinia publică, asta înseamnă să fii mizerabil,” scrie pe Facebook Tudor Chirilă, unul dintre cei mai critici artişti din România la adresa actualei puteri. ”Să-i reproşezi unuia care te-a mai numit ministru că discriminează pe criterii etnice pentru că nu te-a mai numit încă o dată, asta înseamnă să fii mizerabil. Să ajungi să te poziţionezi ca înflăcărat gardian al memoriei dramelor poporului tău, când eşti mai cunoscut pentru activitatea mondenă decât pentru activism, asta înseamnă să fii mizerabil. Să te foloseşti de familia ta şi de drama ei ca să deturnezi complet sensul unui refuz, asta înseamnă să fii mizerabil. România trăieşte probabil una dintre cele mai grave pauze de bun simţ din istoria ei recentă. Până şi ultimul român dintr-un ipotetic clasament al bunelor maniere şi educaţiei s-ar uita de sus la mizerabilii care au ajuns să ne conducă”.

Scandal între Laufer şi „antisemitul” Iohannis
Miercuri, Laufer s-a arătat ¬profund m#hnit” de reacţiile la adresa sa, acuzând din nou sentimente antisemite.

„Sunt profund mâhnit de valul de reacţii la adresa mea,” a scris Laufer pe Facebook. ”Sunt român şi simt româneşte. În tot ce am făcut, am avut un singur crez: România este Ţara mea şi lupt pentru valorile ei şi pentru unitate naţională. Religia nu trebuie să fie un motiv care să justifice reacţiile antisemite la adresa mea.”

Şi-a pus certificatul de naştere pe Facebook
”Având în vedere acuzaţiile eronate referitoare la faptul că nu am fost născut în România, ţin să precizez următoarele: sunt născut în Romania, sunt român şi simt româneşte.

Fac parte dintr-o etnie cu o profundă conştientizare şi încărcătură istorică, evreii fiind un popor care a fost sensibilizat de-a lungul timpului din cauza suferinţelor îndurate. Înţeleg şi respect regulile statutare ale organizaţiilor evreieşti şi îmi aleg astăzi cuvintele cu prudenţă.

Citeste si...  4 poziţii extraordinare pentru sexul de împăcare

Totodată, din cauza nejustificării refuzului – conform Constitutiei, a domnului Preşedinte, de a fi parte din Guvernul Romaniei, am avut o reacţie la cald, bazată pe o puternică încărcătură emoţională. Nu mi-am dorit şi nu îmi doresc să amestec trăirile personale în viaţa politică.

Consider că, la nivel personal, am dreptul să fiu subiectiv, atunci când mă simt discriminat.

Rămân implicat în proiectele menite să încurajeze dezvoltarea antreprenorilor şi a companiilor cu capital românesc, inclusiv internaţionalizarea acestora, atât în Europa, cât şi în Statele Unite ale Americii.

#Centenar#România100#Unitate/SmartStartUSA/ ParteneriatStrategic/ RomaniaUSA/ Ilan Laufer/ RamanetiAproape”, a scris Laufer pe Facebook, alături de o fotografie a certificatului său de naştere.

Dragnea: Nu reprezintă punctul nostru de vedere!
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, la Parlament, că nu a ştiut de conferinţa de presă pe care a susţinut-o Ilan Laufer la sediul partidului şi a precizat că poziţiile exprimate de acesta nu reprezintă punctul de vedere al partidului.

”Sunt declaraţii de care am spus că mă delimitez. Cred că sunt mult prea avântate, nu ştiu dacă am găsit formularea fericită, dar nu sunt declaraţii care angajează PSD”, a declarat Dragnea.

Preşedintele PSD susţine că nu a fost informat despre conferinţa de presă pe care Laufer a susţinut-o la sediul PSD din Kiseleff..

”Noi am avut o discuţie în BPN despre posibilitatea ca dl Ilan să facă un comunicat de presă, ceea ce nu trebuia să primească aprobare de la cineva anume. Nu am ştiut (…) Am avut o discuţie cu Secretarul General că eu nu admit (să se organizeze ceva – n.r.) în sala de conferinţe de presă fără că înainte să fie o decizie în sensul ăsta”, a menţionat liderul PSD.

Dragnea îl consideră pe Ilan Laufer un om bine pregătit, care a avut nişte declaraţii ”ce nu reprezintă punctul de vedere al PSD”.