Președintele american Donald Trump a criticat dur o propunere a democraților privind reducerea emisiilor de carbon, despre care a spus că sună a socialism, adăugând că Statele Unite nu vor deveni niciodată o țară socialistă, informează site-ul agenției Dpa preluat de mediafax.

Președintele american Donald Trump Liderul de la Casa Albă a declarat sâmbătă la Conferința de Acțiune Politică Conservatoare, un eveniment anual la care participă activiști și politicieni conservatori din Statele Unite, că democrații „îmbrățișează socialismul”, făcând referire la un proiect privind reducerea emisiilor de carbon propus luna trecută de democrați.

Trump a ridiculizat proiectul, denumit Green New Deal (Noua Înțelegere Verde), afirmând că ar duce la „abolirea completă” a industriei nucleare, gazului natural și cărbunelui și ar „elimina orice vehicul pe benzină de pe șoselele americane”.

Citeste si...  Iată ce mănâncă Trump și cât de nesănătoase sunt aceste alimente

Pe de altă parte, democrații susțin că proiectul ar încuraja investițiile în industria energiei regenerabile, unul din obiectivele propunerii fiind ca sursele de energie regenerabilă să acopere în totalitate consumul intern de energie al Statelor Unite în anul 2035.

Trump a afirmat că democrații vor înlocui drepturile individuale cu „dominația guvernamentală” și a denunțat „coșmarul socialist” din țări ca Venezuela.

„Am mai spus și voi spune din nou. America nu va fi niciodată o țară socialistă”, a conchis Trump.

Președintele a criticat dur și ancheta procurorului special Robert Mueller privind imixtiunile electorale ruse și presupusele contacte între apropiaţi ai lui Donald Trump şi oficiali ruşi.