Sean Conley, medicul lui Donald Trump, a spus sâmbătă că preşedintele american nu mai este considerat un risc privind transmiterea noului coronavirus şi că nu mai este nevoie să se auto-izoleze.

Donald Trump a dezvăluit că a fost diagnosticat cu Covid-19 în urmă cu mai puţin de două săptămâni.

„Acum, la zece zile de la apariţia simptomelor, fără febră de mai bine de 24 de ore şi toate simptomele îmbunătăţile, gama de teste avansate a dezvăluit că nu mai există dovadă de replicare activă a virusului. Voi continua să îl monitorizez clinic pe măsură ce revine la programul activ”, a transmis Conley.

El a adăugat că Trump a demonstrat „încărcătură virală în scădere”. Încărcătura virală face referire la cantitatea de virus prezentă în orice mostră luată de la pacient, fie sânge fie, în cazul Covid-19, secreţii.

Sean Conley nu a precizat dacă preşedintele a făcut recent un test Covid-19 şi nu a spus ce tratament – sau dacă – urmează Trump în prezent.

Potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, oamenii care au avut o formă moderată sau severă de Covid-19 pot rămâne infecţioşi până la 20 de zile după ce au fost testaţi pozitiv şi ar trebui să se izoleze în acest timp.

Donald Trump este aşteptat să revină în campanie luni, când are programat un miting în Florida. Marţi ar trebui să ajungă în Pennsylvania, iar miercuri, în Iowa.

Sâmbătă, Trump a susţinut, la Casa Albă, primul eveniment public de la diagnosticare şi internare. În faţa a sute de invitaţi, el a anunţat că se simte bine şi că naţiunea va învinge „acest teribil virus chinez”.


Citeste si...
Bătaie într-o benzinărie din Gorj .Cum a izbucnit scandalul