Preşedintele Donald Trump nu garantează transferul paşnic al puteri în cazul care ar pierde alegerile prezidenţiale din noiembrie în faţa lui Joe Biden. A declarat în cadrul unei conferinţe de presă de la Casa Albă

Întrebat în cadrul conferinţei dacă se obligă să respecte cel mai de bază principiu al guvernării democratice din Statele Unite, preşedintele Trump a răspuns: „Ei bine, va trebui să vedem ce se întâmplă”.

În sondaje, Donald Trump se află în spatele contracandidatului său la poziţia de preşedinte SUA, Joe Biden. Actualul preşedinte prefigurează un eventual eşec şi acuză sistemul de vot prin e-mail de anul acesta: ”Ştiţi că m-am plâns foarte puternic de buletinele de vot şi că buletinele de vot sunt un dezastru”.

Trump susţine în mod frecvent că buletinele de vot prin e-mail sunt vulnerabile la frauda în masă şi sunt încurajate de democraţi care au făcut aranjamente pentru a pierde alegerile. Cu toate acestea, nu există dovezi care să susţină afirmaţiile domnului Trump.

Trump nu garantează transferul paşnic în caz că pierde alegerile „Scăpaţi de buletinele de vot şi veţi avea un transfer foarte paşnic. Sincer nu va fi un transfer. Va exista o continuare”, a declarat încrezător actualul preşedinte.


Citeste si...
Vezi cine a afirmat că ambasadorul Statelor Unite Adrian Zuckerman ar fi ageamiu