Departamentul de Justiție al Statelor Unite a început o anchetă penală în legătură cu investigația privind ingerințele Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, realizată de procurorul Robert Mueller, informează presa americană, citată de BBC, potrivit news.ro.

O anchetă administrativă fusese inițiată în luna mai, însă deschiderea unei anchete penale înseamnă că anchetatorii pot acum emite citații și pot solicita documente.

Ancheta a fost inițiată în contextul în care președintele Statelor Unite, Donald Trump, a susținut în repetate rânduri că investigația lui Robert Mueller nu este altceva decât „o vânătoare de vrăjitoare”.

Investigația privind posibilele ingerințe ale Rusiei în alegerile din 2016 nu a scos la iveală o înțelegere secretă între Moscova și echipa de campanie a lui Trump, însă BBC notează că nici nu l-a declarat nevinovat în mod explicit pe acesta de acuzațiile de obstrucționare a justiției.

Citeste si...
Vanzatorii de brazi s-au batut cu jandarmii, la Cluj

Informația despre deschiderea unei anchete penale a apărut pentru prima dată în The New York Times, iar potrivit jurnaliștilor acestei publicații, nu este încă clar pentru ce infracțiune ar fi fost deschis dosarul.

Procurorul special Robert Mueller a anunţat, la sfârşitul lunii mai, încheierea oficială a investigaţiei privind ingerinţele electorale ruse. Comisia Robert Mueller a oferit Departamentului Justiţiei versiunea completă a raportului de anchetă privind ingerinţele electorale ruse şi presupusele contacte între echipa electorală a lui Donald Trump şi Moscova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.