Presa din Statele Unite a ignorat epidemia de coronavirus în timpul „farsei” privind procedura demiterii preşedintelui Donald Trump, iar acum foloseşte subiectul pentru a contribui la înlăturarea liderului de la Casa Albă, a declarat vineri Mick Mulvaney, şeful Cancelariei prezidenţiale, potrivit Mediafax.

Mick Mulvaney a părut să minimizeze riscurile epidemiei de coronavirus, dar a admis că probabil vor fi închise şcoli şi vor fi afectate transporturile în Statele Unite, informează publicaţia The Hill.

Şeful Cancelariei de la Casa Albă a acuzat presa americană că promovează ideea falsă că Administraţia de la Washington adoptă abia acum măsuri antiepidemice, deşi el a înştiinţat Congresul şi autorităţile medicale de acum şase săptămâni. Mick Mulvaney a subliniat că presa a ignorat epidemia de coronavirus până acum deoarece a fost preocupată prea mult de procedura demiterii lui Donald Trump, pe care a catalogat-o drept „farsă”.

„De ce nu aţi auzit de acest subiect până acum? Presa a relatat despre farsa zilei deoarece credea că preşedintele va fi dat jos”, a declarat Mick Mulvaney la Conferinţa Conservatoare de Acţiune Politică (Conservative Political Action Conference, CPAC).

Citeste si...  Patru ani de blocaj la Primăria Sectorului 1 provocat de consilierii locali USR și PNL

Iar, acum, presa acoperă subiectul epidemiei, deoarece crede că „preşedintele va fi dat jos”. „Este real? Este absolut real. L-aţi văzut pe preşedinte zilele trecute, gripa este reală”, a subliniat oficialul de la Casa Albă.

Preşedintele Donald Trump l-a desemnat miercuri pe vicepreşedintele Mike Pence să coordoneze eforturile guvernamentale pentru limitarea epidemiei de coronavirus şi a părut să minimizeze riscurile. „Felicitări şi mulţumiri măreţului nostru vicepreşedinte şi tuturor profesioniştilor care fac o treabă atât de bună la Centrul pentru Controlul Epidemiilor şi în alte agenţii în cazul coronavirusului. Doar un număr mic de cazuri în SUA, iar în China bilanţul pare a fi în scădere. Toate ţările colaborează foarte bine”, a declarat Donald Trump prin Twitter.