O instanță din Statele Unite a respins luni acțiunea președintelui american, Donald Trump, prin care acesta solicita blocarea citațiilor Camerei Reprezentanţilor privind datele sale financiare, potrivit Reuters preluată de mediafax.

Astfel, judecătorul federal Amit Mehta, din Washington, a dat dreptate unui comitet al Camerei Reprezentanților, care solicită documente de la firma contabilă a lui Donald Trump, Mazars LLP, în contextul în care mai mulți membri ai Congresului de la Washington au început o investigație pentru a verifica dacă Trump se află în conflict de interese sau a încălcat legea prin faptul că nu s-ar fi detașat de afacerile sale după ce a devenit președintele Statelor Unite.

Președintele american a contestat în instanță solicitarea membrilor Congresului, susținând că această acțiune depășește atribuțiile constituționale ale parlamentarilor.

Citeste si...
SUA acuză China că a ascuns epidemia de COVID-19

„Este pur și simplu de neconceput ca aceeași Constituție care permite Congresului să îl demită pe președinte pentru motive care includ fapte penale să împiedice Congresul să îl investigheze pe acesta pentru ilegalități, trecute sau prezente”, a declarat judecătorul Mehta. Acesta a mai adăugat că firma de contabilitate Mazars are la dispoziție șapte zile pentru răspunde citației Congresului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.