Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat vineri că îl va propune pe William Barr pentru funcţia de secretar al Justiţiei şi pe Heather Nauert pentru postul de ambasador american la Naţiunile Unite, informează Associated Press.

William Barr „a fost prima mea alegere din ziua întai”, a declarat Preşedintele SUA Donald Trump. „Va fi nominalizat”, a spus Donald Trump.William Barr a mai fost procuror general al SUA în perioada 1991-1993, scrie mediafax.ro.

În cazul în care va fi confirmat în funcţie de Senat, fostul secretar al Justiţiei al lui George H. W. Bush urmează să coordoneze ancheta cu privire la amestecul rus în alegerile americane şi la o eventuală complicitate între echipa de campanie a miliardarului şi Kremlin.

Citeste si...
Bugertarii jubilează. Klaus Iohannis a semnat mărirea salariului bugetarilor cu 15%

Matthew Whitaker este secretarul interimar al Justiţiei, după ce Trump l-a demis luna trecută pe Jeffrey Sessions. Whitaker a fost şeful de cabinet al lui Sessions.

Jeff Sessions, secretarul american al Justiţiei şi procuror general, şi-a prezentat demisia la începutul lunii noiembrie, la solicitarea preşedinte Donald Trump.
De asemenea,Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat că o va numi pe Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, pentru funcţia de ambasador al SUA la Naţiunile Unite. „Este o persoană foarte talentată şi foarte inteligentă”, a spus Trump.

Nikki Haley a anunţat în octombrie că va demisiona din funcţia de ambasador american la ONU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.