Starea de sănătate a fostului președinte al SUA, Donald Trump, după ce a fost diagnosticat cu noul COVID-19, devenise atât de îngrijorătoare încât medicii luaseră în considere o măsură drastică – conectarea la ventilator.

Se pare că informația ar fi fost dezvăluită unei persoane în octombrie anul trecut chiar de Donald Trump, relatează CNN. Primele infromații referitoare la faptul că starea lui Donald Trump pare fi fost mai gravă decât anunțaseră oficialii au fost prezentate de The News York Times în cursul zilei de joi, 11 februarie.

CNN a raportat în octombrie că, atunci când Trump a fost transportat la Centrul Medical Militar Național Walter Reed, nu numai că a avut probleme de respirație, dar i s-a administrat oxigen. Trump „cu siguranță a primit oxigen”, a declarat o sursă pentru CNN.

Doctorul fostului președinte, Sean Conley, s-a îndoit de această problemă la acea vreme, spunând că lui Trump „nu i se administrează oxigen în acest moment”. Când a fost întrebat dacă Trump nu a primit oxigen, Conley nu a răspuns direct, spunând: „Nu a avut nevoie de oxigen în această dimineață, întreaga zi”. Întrebat dacă i-a fost administrat vreodată oxigen în timpul tratamentului anti-COVID-19, Conley a răspuns: „În prezent, nu”, adăugând: „Ieri și astăzi, nu i s-a administrat oxigen”.

Starea de sănătate a lui Trump în urma îmbolnăvirii cu noul COVID-19, mai gravă decât dezvăluiau medicii săi
New York Times a raportat, de asemenea, că s-a constatat că Donald Trump avea infiltrații pulmonare, „care apar atunci când plămânii sunt inflamați și conțin substanțe precum lichide sau bacterii. Prezența lor, mai ales atunci când un pacient prezintă alte simptome, poate fi un semn al unei forme grave de boală. Acestea pot fi ușor identificate pe o radiografie, atunci când părți ale plămânilor par opace sau albe”.

The Times a adăugat că nivelul de oxigen al lui Trump a scăzut până la 80. Doctorul Conley a fost în mod repetat evaziv cu reporterii în legătură cu starea fostului președinte și despre faptul dacă i s-a administrat sau nu oxigen, spunându reporterilor că nivelul de oxigen nu a fost niciodată la 80, dar făcuse declarațiile după ce acesta crescuse deja.

Dr. Ashish Jha, decanul Școlii de Sănătate Publică a Universității Brown, a declarat că ascunderea detaliilor despre starea de sănătate a președintelui de către doctorul Conley este un lucru deranjant.

„A fost foarte dezamăgitor”
„Este deranjant pentru că simțeam că dr. Conley în acel moment era în mod clar evaziv și înșelător. Ar fi fost mult mai bine dacă Dr. Conley și Casa Albă ar fi fost transparenți și deschiși cu poporul american, spre deosebire de lucrurile pe care le-am auzit de la ei. Deci, desigur, a fost foarte dezamăgitor… Totul este foarte îngrozitor”, a declarat doctorul Jha pentru Wolf Blitzer de la CNN.

Mark Meadows, care era șeful de cabinet a lui Trump, a vorbit în mod privat cu repoterii, în urma unei conferințe în starea de sănătate a fostului președinte a fost prezentată drept una „roz”.

„Semnele vitale ale președintelui din ultimele 24 de ore au fost foarte îngrijorătoare și următoarele 48 de ore vor fi critice. Încă nu am găsit calea către o recuperare completă”, declara acesta.

În ceea ce privește starea fostei prime doamne, cineva familiarizat cu tratamentul Melaniei Trump a declarat că nu i s-a administrat niciodată terapia experimentală cu anticorpi Regeneron utilizată pentru tratarea soțului ei. Această persoană a declarat că a durat „foarte, foarte mult timp” pentru ca starea ei de sănătate să i se îmbunătățească, dar a insistat să lase virusul să-și urmeze cursul și și-a tratat simptomele cu medicamente holistice, cum ar fi ceaiuri de plante, și nu a luat nimic mai puternic decât analgezice.

Citeste si...
Tăriceanu susține că suntem amagiți cu cifre, în epidemia de coronavirus