Life

Trucurile privind cumpărăturile online

riscă să fie furate (și orice altceva stocați pe computer sau faceți online). Utilizați o conexiune sigură – asigurați-vă că firewall-ul computerului este activat.

Dacă faceți cumpărături online în timp ce utilizați o rețea WIFI, aceasta trebuie criptată. Este cea mai bună soluție pentru tranzacții financiare sigure.

Cumpărați de la un magazin online cunoscut și cu reputație bună

Dacă cunoașteți deja magazinul, cumpărăturile din acel magazin lor online sunt foarte sigure. Dacă cunoașteți alte persoane care au avut în mod constant experiențe pozitive cu magazinul online, puteți fi liniștiți în privința seriozității site-ului.

Dacă nu cunoașteți magazinul, trebuie să vă luați câteva măsuri de precauție. Faceți propriile cercetări. Căutați impresii despre site, citiți recenzii despre produsele comercializate pe acel site, despre proveniența lor. Dacă magazinul nu are deloc recenzii sau nu are recenzii pozitive, este indicat să nu comandați de pe acel site.

Evitați ofertele care par „prea bune pentru a fi adevărate”

Orice magazin virtual care promite prea mult la un preț prea mic este suspect. Dacă prețul este prea mic căutați informații despre acel magazin. Vedeți dacă bunurile comandate se pot returna. De asemenea, vedeți în cât timp vi se vor restitui banii.

Dacă cumpărați un card cadou, citiți termenii și condițiile

Dacă cardul cadou este pentru altcineva, asigurați-vă că magazinul online este unul cu reputație bună, că persoana respectivă folosește magazinul și că îi place să facă cumpărături online.

Nu cumpărați dintr-un magazin virtual care vă cere mai multe informații decât este necesar pentru a finaliza vânzarea

Este normal să alegeți o metodă de plată, să dezvăluiți adresa de expediere a comenzii, numărul de telefon și adresa de e-mail, dar dacă comerciantul solicită alte informații care vi se par suspecte, este mai bine să nu finalizați comanda. Nu trebuie să oferiți niciodată mai multe informații decât sunt necesare.

Unele companii vă pun întrebări cu privire la interesele voastre, dar acestea ar trebui să fie întotdeauna opționale și ar trebui să fiți prudenți atunci când în furnizați astfel de informații.

Verificați politica de confidențialitate a site-ului pentru a înțelege cât de expuse pot fi informațiile oferite. Multe magazine declară în mod clar că nu împărtășesc informațiile consumatorilor în alte scopuri decât cele legate de expedierea produselor.

Verificați întotdeauna condițiile de livrare

Unii comercianți percep taxe de transport exorbitante care pot transforma o experiență de cumpărături într-o greșeală costisitoare. Verificați cu ce firme de curierat colaborează și care este termenul de livrare a comenzii.

Dacă atunci când faceți cumpărături online vreți să achitați comenzile cu cardul, dar nu știți dacă să folosiți un card de debit sau de credit, vă recomandăm să accesați linkul https://mobilocredit.ro/blog/finante-personale/cardul-de-credit-vs-cardul-de-debit-diferente-avantaje-beneficii pentru a afla diferențele dintre ele.

De asemenea, dacă pentru diverse alte cumpărături  trebuie să faceți un credit, vă recomandăm ca înainte de a lua creditul să citiți cu mare atenție contractul de împrumut. Spor la cumpărături!

blank