Life

Trucuri pentru dinți mai albi

Vrei să ai dinți mai albi? În acest articol îți vom oferi câteva trucuri care te vor ajuta să-ți îndeplinești dorința. Citește-l cu atenție și respectă sfaturile noastre pentru un rezultat pe măsura așteptărilor.

Periază-ți dinții în mod corect

Deși pare evident, trebuie să-ți periezi dinții de trei ori pe zi, dar nu oricum, ci minuțios. O opțiune bună pentru a te asigura că i-ai periat cât trebuie este să-ți cumperi o perie electrică cu un cap mediu, din moment ce capetele dure pot zgâria smalțul. Și nu uita de ața dentară. Curățând spațiile interdentare vei evita ca resturile de mâncare și băutură să se depoziteze în ele și să-ți înnegrească dinții.

Nu abuza de alimentele acide

Datorită gradului ridicat de aciditate, atât lămâile, portocalele, roșiile, cât și oțetul sau alimentele murate pot eroda smalțul și pot face ca dentina (stratul de sub smalț) să fie mai expusă la acizii pe care îi ingerezi, ceea ce poate provoca leziuni ireparabile dinților. În plus, trebuie să eviți și vinul alb, deoarece, deși nu pătează la fel de mult ca vinul roșu, acesta face ca dinții să pară mai închiși la culoare. Conținutul său, de asemenea acid, este responsabil pentru această închidere la culoare a smalțului

Așteaptă o jumătate oră înainte de a-ți peria dinții

Acest lucru se datorează faptului că nivelurile de acid ale vinului pot reacționa cu pasta de dinți, de aceea este mai bine să aștepți aproximativ treizeci de minute pentru a lăsa saliva să își facă treaba și să neutralizeze acidul. În plus, un alt truc de „neutralizare” este să combini vinul cu alimente bogate în calciu, cum ar fi brânza.

Bea multă apă și mestecă gumă (fără zahăr)

Datorită ambelor acțiuni vei avea gura mereu umedă, un lucru important deoarece saliva și apa produc o barieră de protecție care împiedică alimentele să fie în contact permanent cu dinții. Astfel, tot ceea ce vei ingera va păta mai puțin dinții.

Ai grijă la băuturile și alimentele calde

Ai grijă cu băuturile și alimentele închise la culoare, mai ales dacă sunt calde și lipicioase (ciocolata, sosul pentru grătar sau dulciurile calde), deoarece temperaturile ridicate le fac să adere mai mult la dinți și, prin urmare, să îi închidă la culoare.

Acordă atenție la apa de gură

Preparatul care conține în formula sa clorhexidină (un dezinfectant activ și bactericid și fungicid.) nu ar trebui să fie utilizat mult timp, deoarece clorhexidina este o substanță care pătează dinții sunt de părere specialiștii stomatologi.

Practică oil pulling

Gwyneth Paltrow însăși a apelat la clătirile cu ulei de nucă de cocos (antibacterian, antiviral și înălbitor). Desigur, ar trebui să îți fie clar că această practică nu înlocuiește periajul, ci doar o completează. Trebuie doar să scufunzi peria în ulei, după igiena orală zilnică și să freci ușor toți dinții cu ea.

Uită de remedii preparate în casă

S-a spus întotdeauna că binomul bicarbonat și suc de lămâie a fost un amestec perfect pentru albirea dinților. Cu toate acestea, acest cocktail afectează smalțul, ceea ce face ca dinții să fie mai poroși și, prin urmare, mai predispuși la pătare, consideră specialiștii stomatologi.

Ai grijă la produsele de albire a dinților

Nu sunt recomandate pastele de albire și gelurile vândute în farmacii, deoarece nu au o concentrație corespunzătoare pentru a efectua albirea adecvată, avertizează stomatologii.

În plus, fiind abrazive, dacă le folosești mult timp, îți vei deteriora smalțul, care este stratul protector al dintelui și care îi conferă culoarea albă.

Dincolo de aceste lucruri pe care ți le-am dezvăluit, trebuie să-ți mai spunem că cea mai bună opțiune de albire dinți este cea profesională. Informează-te în această privință și ia cea mai bună decizie.

Dacă nu doar albirea dinților este singura ta problemă, ci și foliculita, citește de ce apare foliculita pentru a ști ce măsuri trebuie să iei.

blank