Cum întâmpini inevitabilele mese încărcate?

boldskycom_91692000

Poți să îți astupi urechile, dacă vrei, dar tot vei fi bombardată, din toate părțile, cu sfaturi despre dietă în timpul Sărbătorilor de iarnă. Ne place sau nu, abundența de mâncare din perioada sărbătorilor aduce și mici creșteri în greutate. Ce-i de făcut?

Indiferent dacă ai de gând să mănânci mai puțin în această perioadă sau să ignori complet orice dietă, citește și află cum să procedezi ca să te stresezi mai puțin în legătură cu creșterea în greutate:

1. Nu lua decizii legate de mâncare bazate pe vină. Asta înseamnă să nu-ți lași rudele să-ți creeze un sentiment de vină dacă nu vrei să mănânci ceva și să nu te simți vinovată dacă ajungi să guști o felie de cozonac, temându-te că te vei îngrășa puțin astfel.

2. Schimbă subiectul când vine vorba de dieta de sărbători. Lasă-i pe alții să se îngrijoreze și să facă zeci de calcule mentale ale caloriilor. Tu bucură-te de sărbători și de timpul petrecut cu cei dragi!

3 Nu te preocupa de ce mănâncă alții. Dacă tu simți că nu poți mânca decât o lingură de piftie, nu te compara nici cu verișoara care nu mănâncă decât măsline, dar nici cu unchiul care e la a 10-a sărmăluță.

4. Nu-ți schimba obiceiurile alimentare. Mănâncă la fel ca de obicei, pentru că dacă încerci să faci un plan strict și să îl urmezi, ai putea petrece tot timpul supărată și preocupată. Adaptează-te așa cum îi e mai bine corpului tău!

5. Amintește-ți ce reprezintă sărbătorile. În ciuda aparențelor, sărăbătorile nu sunt reprezentate nici de cadouri scumpe, nici de certuri nesfârșite cu familia și nici de belșug alimentar. Ele sunt, mai degrabă, un moment în care dragostea, prietenia și buna dispoziție ar trebui să domnească.

6. Dacă te îngrași puțin, nu te panica. Vei reuși să scapi de kilogramele în plus imediat după ce sărbătorile trec, cu puțin efort, așa că nu deveni o persoană plină de gânduri negative.

7. Dacă membrii familiei îți critică greutatea, tratează-i așa cum ar face-o orice alt membru al familiei: întoarce-le întrebarea, despre un subiect pe care ei îl consideră delicat. Nu e problema ta că te consideră prea slabă sau prea grasă.

8. Dacă te critică pentru că nu mănânci mult, lasă-i în pace. Nu datorezi nimănui o explicație.

9. Nu te abține, dacă ți-e poftă de ceva. Poți gusta din orice, cu măsură. Dacă nu o vei face, mai târziu vei mânca mai mult din alimentele pe care le consideri sănătoase, iar efectul va fi același.

 

Citeste si...
OSCAR 2015: MENIUL vedetelor de la gala premiilor Academiei Americane de Film