Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a spus că deszăpezirea troturelor și a arterelor secundare din Capitală va fi făcută de jandarmi și deținuți.

„În ceea ce privește mult discutatele deszăpeziri de pe străduțele secundare și de pe trotuare, am luat legătura cu doamna ministru de interne, cu domnul ministru al justiției, cu domnul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor din România, care ne vor sprijini cu deținuți și jandarmi pentru a reuși să deszăpezim toate trotuarele și toate străduțele secundare, într-un procent mult mai mare decât s-a făcut până acum și anume circa 40%, considerabil mai mult față de anii trecuți. Cred că ajutorul este bine-venit din partea Administrației Penitenciarelor și a Ministerului de Interne, mulțumesc foarte mult guvernului pentru acest sprijin, dar vreau să vă spun că aceasta este o măsură pe care am luat-o în criză. De la anul, vom discuta foarte clar cu operatorii de salubritate și trebuie să își asume și ei că sunt mai multe exigențe și trebuie să fie degajată și zona a doua de prioritate”, a precizat Firea, la ședința comandamentului de iarnă.
Primarul general a subliniat că persoanele care se află în detenție vor efectua această activitate doar pe bază de voluntariat.