Începând cu data de 23 aprilie, la Club A s-a dat startul celei de-a doua ediții a competiției Trofeul Club A – Avanpost Rock.

AfisConform tradiției, de peste 44 de ani, de a asista / încuraja muzicienii în evoluțiile lor, Club A își oferă scena și anul acesta unui concurs de căutare și premiere a grupurilor rock ce vizează noutatea/originalitatea proiectelor muzicale. Ca și în prima ediție a competiției, în concurs se pot înscrie formații indiferent de stilul muzical abordat sau de notorietate. Miza concursului va fi decernarea Trofeului Club A – Avanpost Rock grupului desemnat cîștigător de un juriu de specialitate și de public.

 

În paralel, în concursul de creație, lupta se va da pentru desemnarea celei mai reușite piese originale. Aprecierea se va face din nou de către juriu și de către public. Fiecare trupă va cânta doar din producția proprie (compoziție sau adaptări inedite) timp de 30 de minute, iar pentru concurs își vor desemna trei piese.

În prima fază a Trofeului Club A, trupele vor concura în mai multe grupe, marțea, în câte două seri pe lună. În septembrie se va trage linia, urmând să fie alese cele 16 formații care vor trece la nivelul doi al competiției.

De menționat că trupele participante pot repeta trei ore în studioul No Stress Media (sponsor și anul acesta), duminică și luni, înainte de apariția pe scena Club A.

Ediția inaugurală a Trofeului Club A s-a desfășurat în perioada noiembrie 2011 – mai 2012 și s-a bucurat de un real succes, avându-i drept învingători pe cei de la Manfellow.

Citeste si...  Aniversare a 161 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească