Statisticile arată că poliţiştii londonezi au investigat mai multe crime decât cei din New York în ultimele două luni, în timp ce primăria condamnă „flagelul de violenţă” de pe străzile capitală Londrei după încă un week-end de vărsări de sânge, relatează Reuters.O fată de 17 ani a murit datorită unor plăgi prim împuşcare în Tottenham, nordul Londrei şi un om a fost înjunghiat fatal în sudul Londrei duminica trecută

.„Primarul este extrem de îngrijorat de crimele violente din capitală, fiecare viaţă pierdută din cauza violenţei este o tragedie. Oraşul nostru rămâne în continuare unul din cele mai sigure din lume, însă Sadiq vrea să-l facă şi mai sigur şi să pună capăt acestui flagel al violenţei”, a spus un purtător de cuvânt al primarului Sadiq Khan într-o declaraţie.

Au fost 14 crime în Londra în luna februarie, faţă de New York unde au fost 14. În martie, 22 de oameni au pierit din cauza violenţei din Londra, în timp ce 21 de crime au fost comise în New York.

Citeste si...
Festivalul Muzicilor de Fanfară la Bucureşti

Dacă s-ar include şi cifrele pe ianuarie, în New York ar fi avut loc mai multe crime, oraşul din SUA fiind similar ca suprafaţă şi populaţie cu Londra, însă autorităţile londoneze sunt îngrijorate de creşterea numărului crimelor, în special a celor în care s-a folosit un cuţit.

Şeful poliţiei londoneze, Cressida Dick, spune că găştile folosesc mediul online pentru a propaga violenţa, adăugând că disputele dintre tineri escaladează mult mai repede pe paginile de social media.

„Face (apariţia violenţei – n. red.) mult mai rapidă, şi (tot mediul online – n.red.) face mai greu ca oamenii să se calmeze”, a spus aceasta către Times.

Un purtător de cuvânt al prim-ministrului Theresa May a spus că nu mai este locul crimelor prin violenţă în societatea actuală: „Guvernul va face tot ce îi stă în putinţă să oprească acest cerc vicios”.