Tribunalul Bucureşti a solicitat DNA informaţii privind implicarea SRI în dosarul în care este judecat fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu. La termenul de miercuri, judecătorii au amânat cauza întrucât instanţa nu a primit un răspuns de la parchet. Următorul termen a fost stabilit pentru 23 mai.

„Nu s-a primit nici acum răspuns la cererea formulată de noi cu privire la colaborarea dintre DNA şi SRI în acest dosar”, a declarat, în instanţă, Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu.

Procurorul de şedinţă a precizat că nu ştie care este stadiul solicitării.

Având în vedere reluarea solicitării, judecătorii au amânat cauza pentru data de 23 mai.

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.
În aceeaşi cauză sunt judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comericale, Ion Niţă şi Romeo Albu.

Citeste si...  PSD Vrancea, reacţie dură la adresa celor care au părărsit PSD-ul

Procurorii arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care ar fi aderat şi Oprescu, ar fi înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Astfel, firma executantă păstra pentru sine între 30 şi 33 la sută din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită. O parte de 10 la sută din valoarea contractului era cerută pentru Sorin Oprescu, potrivit DNA.