Incidente grave au avut loc duminică dimineaţă în Honduras, în cadrul meciului dintre Olimpia şi Motagua, cel mai important meci din campionatul hondurian, cunoscut drept „Honduran Superclasico”.

Totul a început când autocarul celor de la Motagua a fost atacat cu pietre de către fanii echipei adverse. Din acest motiv, meciul a fost anulat de către comisia oficială, iar scandalul s-a mutat rapid pe stadion.

Pe stadionul naţional erau prezenţi aproximativ 10.000 de oameni, iar o mică parte dintre aceştia au început violenţele. Deşi fanii Olimpiei aveau interzis pe stadion, aceştia au reuşit să se inflitreze şi au degenerat violenţe.

Autorităţile honduriene au intervenit cu gaze lacrimogene şi au potolit conflictul. Totuşi, în ciuda intevenţiilor, evenimentele de pe stadion s-au lăsat cu victime, dintre care şi un copil.

Citeste si...  AFJR cere demisia lui Lia Savonea şi a celor care îl atăca pe Iohannis

„Trei oameni au murit şi şapte au fost împuşcaţi sau înjunghiaţi. Unul dintre cei decedaţi este copil. Alţi patru dintre adulţii răniţi sunt în stare critică.”, a spus purtătorul de cuvânt al unui spital din Honduras.

Trei fotbalişti au fost răniţi, în autocarul echipei
În evenimentele din afara stadionului, în care aproximativ 250 din fanii celor de la Olimpia au aruncat cu pietre şi sticle goale în autocarul lui Motagua, o parte din fotbaliştii aflaţi înauntru au fost răniţi.

Emilio Izaguirre, Romerto Moreira şi Jonathan Rougier au suferit răni provocate de cioburi, sărite din geamurile autocarului echipei, care au fost sparte cu pietre.

Cei trei fotbalişi au fost duşi la spital, pentru a primi îngrijiri medicale. Aceştia se află în afara oricărui pericol.