Liviu Dragnea are altă versiune a poveştii lui Gabriel Oprea privind şefia PSD, susţinând că SRI încerca să intervină, folosindu-l drept mesager pe fostul vicepremier, în alegerile din PSD. Mai mult, spune Dragnea, Victor Ponta ar fi primit lista cu miniştrii de la fostul şef al Serviciului, George Maior, cel care ulterior ar fi negociat şi numirile din parchete.

„Domnul Oprea a spus că m-a ajutat pe mine să devin preşedintele interimar al partidului în 2015. Şi eu atunci am spus: îmi pare rău că s-a dus pe subiectul ăsta. Sunt obligat să spun ce a fost atunci. Am avut o coaliţie la PSD, eu îmi dădusem demisia din funcţie. Era luni, 2,00-3,00 după-amiază, foarte cald. Peste două zile, miercuri, urma Comitetul Executiv în care membrii CEx urmau să aleagă preşedintele interimar. Şi domnul Oprea mi-a zis de la ‘statul de drept’ că ‘Zgonea trebuie să fie numărul unu la partid şi tu numărul doi. Am zis: „Gabi nu ştiu ce ai înţeles tu, dar eu miercuri voi candida şi cred că voi fi ales preşedintele interimar al PSD”. „Nu se poate! Eu nu am înţeles asta”. Şi pune mâna pe telefon şi sună la statul de drept, mi-a zis. Nu ştiu ce îi spunea cel cu care vorbea, dar spunea: „Liviu nu ştie nimic din ce mi-aţi spus voi mie. El candidează şi zice că va şi câştiga. Vin cu el la voi”. Eu zic: „Stai puţin! Eu nu merg nicăieri. Mi-ai zis că vrei să vorbim, am vorbit. Ţi-am zis că o să candidez şi cred că o să câştig, pentru că până la urmă mi-au cerut mai mult decât majoritatea colegilor să candidez la asta. Nu ştiu cu cine ai vorbit şi ce-ai vorbit”. Mi-a zis că a vorbit cu domnul Coldea”, a declarat Liviu Dragnea, marţi seară, la Antena 3.

Liderul PSD a adăugat că ulterior a avut o întâlnire,la un restaurant din Bucureşti, cu Gabriel Oprea, Valeriu Zgonea şi Marian Oprişan, în care i s-a spus că „statul de drept acceptă” să fie preşedinte interimar.

„Mi-au zis: „am vorbit la statul de drept şi se acceptă ca tu să fii preşedinte interimar şi Vali Zgonea numărul doi. Adică tu numărul 1 şi Vali Zgonea numărul doi”. Am zis: ‘Gabi, nu ştiu ce ai vorbit, cu cine ai vorbit, nu ştiu de ce Vali Zgonea se bagă în chestia asta sau participă la treaba asta. Eu am venit pentru că ai insistat să vorbim. Nu mai vreau să discutăm subiectul acesta niciodată, pentru că nu avem ce să discutăm despre partid în felul ăsta”, a mai spus Dragnea.

Citeste si...
Iti tii partenerul la distanta? Afla ce risti daca nu faci sex

Un alt episod invocat de şeful PSD a fost alegerea Guvernului în primăvara anului 2012, când Victor Ponta ar fi primit lista cu membrii noului Executiv de la George Maior, şeful SRI, la acea vreme. Tot Maior l-ar fi impus pe Ioan Rus în funcţia de ministru de interne, în detrimentul lui Dragnea.

Un al treilea episod a fost desemnarea lui Tiberiu Niţu în funcţia de procuror general, a şefei DIICOT Alina Bica şi a şefei DNA Laura Kovesi. Cele trei numiri ar fi fost negociate de Traian Băsescu şi George Maior şi transmise lui Victor Ponta. Dragnea a precizat că ministrul Mona Pivniceru demarase o procedură de numire legală şi transparentă şi a refuzat cele trei numiri, la fel cum a făcut şi Crin Antonescu.

Fostul vicepremier şi lider UNPR Gabriel Oprea a declarat săptămâna trecută că l-a susţinut pe Liviu Dragnea în două momente importante ale carierei sale politice.

„Am apreciat faptul ca domnul Dragnea m-a numit camarad, într-o declaratie referitoare la vecinul meu de cartier, Codrin Ştefănescu. Sigur că mă numeşte camarad! Au existat multe momente în care faptul ca a apelat la sprijinul meu i-a fost de mare ajutor lui Liviu Dragnea. Acest ajutor a fost decisiv pentru destinul lui politic şi chiar personal. Poate, cândva, voi povesti în amănunt. Astăzi mă opresc la două exemple. În anul 2004, când eu eram ministrul administratiei publice, iar el preşedintele CJ Teleorman, Dragnea m-a rugat să îl ajut să devina şeful preşedintilor de Consilii Judetene din PSD. La acel moment, PSD câstigase preşedinţia a 17 Consilii Judeţene. Pentru ca m-a rugat să il ajut, m-am întalnit cu ei, în sediul din Ion Ionescu de la Brad si i-am convins să-l voteze. Asa a ajuns camaradul Liviu să fie şeful politic al preşedintilor CJ din partid”, scrie Gabriel Oprea, pe Facebook.

Fostul preşedinte UNPR descrie apoi un alt moment, când Liviu Dragnea încerca să preia conducerea partidului.

„În anul 2015, a apelat din nou la sprijinul meu, de aceasta data din postura mea de presedinte al UNPR. M-a rugat să il ajut sa fie ales preşedintele PSD, în contextul in care Victor Ponta demisionase pe Facebook. A venit la un pahar de vin la UNPR, aşa cum ştie toată presa prezentă acolo şi m-a rugat să-l sprijin. Liviu a ajuns preşedintele PSD şi cu ajutorul meu şi sprijinul UNPR.

Camaradul la nevoie se cunoaşte”, mai spune Gabriel Oprea.