După ce pe autostrada A1, între Sebeş şi Orăştie, au avut loc, în noaptea de joi spre vineri, trei accidente în cinci ore, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Deva, Alexandru Borbeanu, a fost suspendat din funcţie şi este cercetat disciplinar. De asemenea, directorul adjunct al Direcţiei de Întreţinere al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Sorin Ghihor Izdrăilă, va ajuge în faţa unei comisii de cercetare disciplinară.

drum_polei_62960500

Cele trei accidente au avut loc în intervalul orar 3.00 şi 8.00, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum – ploaie şi temperaturi negative, pe Autostrada A 1, între kilometri 304 şi 329, potrivit pressalert.ro. În primul accident au fost implicate cinci autovehicule, dintre care patru de transport marfă şi un microbuz cu pasageri, în al doilea un tir şi o autoutilitară, iar o oră mai târziu o maşină a derapat şi a intrat într-un parapet.

CNADNR SA efectuează o investigaţie proprie în legătură cu modul în care s-a acţionat pe plan local, cât şi modul în care a acţionat prestatorul de servicii de întreţinere pe timp de iarnă.

„Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Deva domnul Alexandru Borbeanu a fost suspendat din funcţie acesta urmand a fi cercetat disciplinar. Pe perioada desfăşurării cercetării disciplinare atribuţiile de serviciu ale somnului Alexandru Borbeanu au fost preluate de domnul Sorin Dudaş. Totodată, precizăm că va fi instituită şi o Comisie de cercetare disciplinară pentru domnul Sorin Ghihor Izdrăilă — directorul Adjunct al Direcţiei de Întreţinere al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara”, se arată într-un comunicat emis de CNADNR.

În funcţie de rezultatele cercetării disciplinare la nivelul CNADNR SA, „vor fi sancţionaţi toţi cei care nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, iar în cazul prestatorului de servicii de întreţinere pe timp de iarnă, în situaţia în care acesta nu a respectat obligaţiile contractuale, vor fi aplicate penalităţi conform contractului”.

Participanţii la trafic pot furniza şi obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA.

Citeste si...  Mihaela Rădulescu a bătut un beţiv, lovindu-l cu genunchiul între picioare