Vicepreședintele PSD Roxana Mînzatu a declarat, joi, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Olguței Vasilescu la Dezvoltare, că șeful statului nu ar fi trebuit să ceară să fie vicepremier când era un simplu primar la Sibiu, fără experiență.

“Klaus Iohannis se poartă efectiv ca un copil încăpățânat care refuză doar de dragul de a refuza fără să se gândească o clipă la consecințe, la viitor sau la influența pe care faptele sale o au asupra vieții de zi cu zi a românilor și asupra țării al cărei Președinte este. Președintele  a declarat război PSD pe toate fronturile fără să îi pese că românii sunt victimele colaterale. Conform propriilor sale principii și motive de respingere, Klaus Iohannis nu ar fi trebuit să ajungă ministru, să ceară să fie vicepremier sau să aspire la funcția de prim-ministru atunci când era un simplu primar de la Sibiu cu zero experiență în aparatul guvernamental”, afirmat Roxana Mînzatu, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Citeste si...  Ţuţuianu recunoaste că electoratul este derutat si încă mai crede în PSD- ist

Reacția vicepreședintelui PSD în contextul în care președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguței Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Șeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier și Dezvoltare.

Iohannis îi transmite șefului Executivului că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. În scrisoare nu este precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Guvernul urmează să sesizeze la CCR un conflict constituțional între Executiv și Președinție din cauza refuzului șefului statului, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu.