Transportul viitorului își ia zborul mai repede decât ne-am așteptat. În Germania, a fost efectuat primul zbor de succes cu un prototip de taxi cu 5 locuri, pe care compania spera să îl pună la dispoziția consumatorilor începând cu anul 2025.

Transportul viitorului: Proiectarea și construirea au durat mai puțin de doi ani, iar aeronava urmează să servească drept model pentru producția în masă. Concurența va fi însă mare. Sunt deja mai mulți producători de renume care se întrec să dezvolte taxiuri zburătoare, cu care să revoluționeze modul în care călătoresc oamenii. Între aceste companii se află Airbus, Uber, Rolls Royce, dar şi o serie de startup-uri americane și europene.

Citeste si...
Un tânar care își facea selfie a căzut de pe catedrala din Regensburg

Spre deosebire de celelalte prototipuri de mașini zburătoare dezvoltate până în prezent, taxiul start-upului german Lilium este singurul vehicul aerian electric capabil atât de decolare și aterizare verticală, cât și de zbor pe orizontală. Aeronava alimentată de baterii și acționată prin telecomandă a decolat pentru a doua oară de pe un aeroport din Munchen. Înregistrările video furnizate de companie au arătat că aeronava se ridică încet într-un zbor de probă și apoi plutește timp de câteva minute.