Organizaţiile transportatorilor se întâlnesc, în bloc, în această săptămână. Pun la cale un megaprotest, la care să participe 40.000 (!) de autovehicule. Cam așa sună amenințarea, pentru Guvern şi ASF. Cele două sunt astfel somate să trimită un răspuns clar până miercuri, în legătură cu măsurile preconizate pentru stoparea scumpirii poliţelor RCA. Amenințarea a fost formulată de preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu.

Transportatorii sunt nemulţumiţi de activitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi cer parlamentarilor şi Guvernului să oprească, prin lege, creşterea preţurilor asigurărilor. „Nu se mai poate aşa. Dacă miercuri nu primim niciun răspuns, ne întâlnim cu toţii, toate organizaţiile patronale din transporturi, inclusiv UNTRR, şi pregătim un protest la nivel naţional, cu 30-40.000 de autovehicule”, a spus Ştefănescu, pentru news.ro. „Ce a fost în decembrie, în Victoriei, a fost doar o încălzire. Dacă blocăm centura Capitalei, s-a terminat, nu mai intră şi nu mai iese nimeni din Bucureşti”, a completat el.

Citeste si...  Cristian Popescu Piedone blocat din nou în drumul spre primărie. Nu poate candida

Transportatorii au evaluări diferite faţă de cele ale ASF în privinţa scumpirii RCA din ultimele luni. Datele publicate de către autoritate arată că prima medie pentru poliţe încheiate pe 12 luni, calculată cumulat pentru segmentele autoutilitare/autocamioane şi transport de persoane, a crescut cu 42% faţă de nivelul din iunie 2015. Însă transportatorii susţin că scumpirile au fost, în realitate, mult mai mari şi le pun în pericol activitatea.