Fostul prefect al Capitalei Traian Berbeceanu a anunţat că s-a reînscris în PNL, partid pe care îl consideră ”singura alternativă politică cu adevărat serioasă”.

Traian Berbeceanu a revenit în PNL după înlăturarea de la Prefectura Capitalei.

„În acest weekend am avut bucuria de a solicita revenirea în PNL – organizaţia Deva, pentru mine fiind singura alternativă politică cu adevărat serioasă”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Traian Berbeceanu a explicat că plecarea din PNL a venit ca urmare a faptului că a acceptat să preia, la cererea liderului PNL Ludovic Orban, funcţia de prefect al Capitalei, iar acest lucru a presupus, conform Codului Administrativ, să nu membru al niciunui partid.

„Am facut-o cu strângere de inimă… Unii au înţeles greşit faptul că nu mai eram membru de partid, chiar au crezut că, de dragul unei demnităţi publice, aş putea să-mi schimb opţiunea politică. S-au înşelat!”, a mai scris Berbeceanu.

Vă reamitim că Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei în octombrie 2020, după demiterea lui Gheorghe Cojanu. Luna aceasta, după negocieri prelungite cu liberalii, USR-PLUS a anunțat că nu îl menţine pe Traian Berbeceanu în funcția de prefect al Capitalei şi l-a propus pe Alin Stoica, preşedinte al Filialei PLUS Sector 6, de profesie avocat cu experienţă atât în ceea ce priveşte interpretarea şi aplicarea actelor normative, cât şi a elaborării acestora.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Traian Berbeceanu. Liderul PNL a afirmat, despre Traian Berbeceanu, că este un om serios pe care bucureştenii s-au putut baza într-o perioadă extrem de grea şi un prefect bun.

„Un prefect bun, un om serios pe care bucureştenii s-au putut baza într-o perioadă extrem de grea, cu multe încercări”, a scris Ludovic Orban pe Facebook, ataşând şi o poză alături de Traian Berbeceanu.

După apariţia zvonurilor privind înlăturarea sa de la Prefectura Capitalei, Berbeceanu a scris:

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești.
Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată.
Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile”

„Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune.
Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a mai scris Berbeceanu.

Citeste si...
Statul român lucrează cu alarmă de avarie