Traian Băsescu a ajuns la Parchetul General pentru a fi audiat în calitate de suspect în dosarul în care a fost reclamat de Gabriela Firea pentru şantaj. Fostul preşedinte a fost întâmpinat de zeci de protestatari la intrarea în sediul Parchetului General, care i-au strigat „La puşcărie, Băsescu, la puşcărie!”. Traian Băsescu nu a făcut declaraţii, ci doar le-a făcut cu mâna protestatarilor.

DSC_9560

Traian Băsescu a plecat de la Parchetul General după mai puţin de 30 de minute, în huiduielile protestatarilor. Fostul preşedinte nu a făcut declaraţii.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe şeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de ameninţare şi şantaj în legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

„Eu cred că sunt toate elemente constituite pentru cele două infracţiuni. Mă simt ameninţată în urma declaraţiei preşedintelui ţării că s-ar putea să nu-mi găsesc soţul acasă dacă nu stau în banca mea şi nu sunt atentă, pentru că şi pe moşia sau parohia soţului ar fi probleme pe care dumnealui le-ar cunoaşte. Eu am tras concluzia că domnia sa a vrut să tragă un semnal de alarmă anumitor organe de anchetă pentru ca familia mea să aibă de suferit din pricina faptului că eu sunt membru şi comunicator al unei comisii parlamentare de anchetă”, spunea Firea atunci.

DSC_9567

În data de 18 aprilie, Parchetul General a anunţat că a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, însă procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece preşedintele se bucura de imunitate.

Gabriela Firea a contestat decizia procurorului de caz, însă contestaţia sa a fost respinsă de procurorul ierarhic superior.

Procurorii au reluat ancheta în acest dosar după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul şi a rămas fără imunitate.

Citeste si...
Capitala va scăpa de poalare: Aproape 500.000 de mașini vor fi interzise în centru din 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.