Nici România şi nici Europa nu vor ieşi din criza de coronavirus la sfârşitul lunii mai, spune fostul preşedinte Traian Băsescu, care avertizează că trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău din punct de vedere al relaţiei noastre cu natura.

În plus, europarlamentarul PMP susţine că preşedintele Klaus Iohannis a greşit când a anunţat miercuri aceste măsuri de relaxare, dând şi data ieşirii din criză.

„Cred că a făcut cea mai mare prostie dând data ieşirii din criză. Nici România, nici Europa nu vor ieşi din criză la sfârşitul lui mai. De ce? Cel puţin România va avea o mare problemă. (…) Şi spun eu la un moment dat, acest virus a vrut plămînii, nu ştim ce va vrea virusul următor, poate va vrea rinichii, poate va vrea inima, poate va vrea ficatul, nu ştim ce va vrea. Care va fi foamea următorului virus. Şi trag nişte concluzii că trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău din punct de vedere al relaţiei noastre cu natura”, a spus Traian Băsescu.

Citeste si...
Alina Bica şi-a dat demisia de la şefia DIICOT din AREST

Fostul preşedinte este de părere că s-au făcut testări puţine de dragul de a spune că la noi au fost mai puţine victime.

Traian Băsescu arată că, din cauza numărului mic de testări, asimptomaticii vor rămâne nedepistaţi, iar aceştia vor declanşa, fără voia lor, un al doilea val al epidemiei.

Președintele a anunțat miercuri că după data de 15 mai, vom putea circula liberi. De asemenea, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise, dar și în transportul public în comun.