„Ponta şi Antonescu, atât de mărunţi! Nu voi fi partenerul premierului la corupţie”

basescu0

Preşedintele Traian Băsescu s-a arătat, miercuri, profund „deranjat” de faptul că preşedintele PSD, Victor Ponta, şi liderul PNL Crin Antonescu „sunt atât de mărunţi încât au simţit nevoia să facă un joc cu cine comunică cu preşedintele, şi asta ar fi cauza pentru care se despart”. „E o minciună, comunic cu toţi, dar nu fac aranjamente politice cu niciunul”, a spus Traian Băsescu.

„În acest moment, Guvernul are 9 ministere din 17 ocupate de interimari, asta arată un guvern instabil. Am speranţa că planificarea premierului, marţi să treacă prin Parlament cu o nouă structură, se va întâmpla”, a declarat Traian Băsescu, miercuri, la Cotroceni.

Totodată, şeful statului s-a arătat „deranjat” de faptul că preşedintele PSD, Victor Ponta, şi liderul PNL Crin Antonescu „sunt atât de mărunţi încât au simţit nevoia să facă un joc cu cine comunică cu preşedintele şi asta ar fi cauza pentru care se despart”.

„Aş face un singur comentariu: dacă e ceva ce mă deranjează e că cei doi lideri – Ponta şi Antonescu – sunt atât de mărunţi încât au simţit nevoia să facă un joc cu cine comunică cu preşedintele, şi asta ar fi cauza pentru care se despart. E o minciună, comunic cu toţi, dar nu fac aranjamente politice cu niciunul!”, a spus Băsescu.

„În perioada asta de când se chinuie să arate cine-i vinovat de ruperea USL mă întrebam ce se întâmpla dacă, în criza din 2010-2011, la Guvern erau astfel de oameni, şi nu Emil Boc. Ce s-ar fi întâmplat dacă oameni de teapa lor ar fi trebuit să-şi asume măsurile de trecere prin criză. A fost o şansă pentru România că oameni de proastă calitate ca ei nu au fost atunci la guvernare. România s-ar fi îngropat cu astfel de oameni lipsiţi de responsabilitate”, a completat Băsescu.

În ceea ce priveşte scrisoarea cu FMI, al doilea punct de discuţie cu primul ministru, preşedintele Traian Băsescu a declarat că va semna scrisoarea imediat ce aceasta va trece prin Guvern, însă cu două condiţii: excluderea din document a taxelor suplimentare pe combustibili şi scoaterea electoratei.

„Legat de scrisoarea cu FMI: din punctul meu de vedere, scrisoarea poate fi semnată, voi da mandat de semnare de către ministrul de Finanţe – Ponta, şi Isărescu, cu 2 condiţii: 1-  în scrisoare nu poate să apară creşterea taxelor pe combustibil, cum vrea Ponta, şi această condiţie nu o pun de dragul de a o pune, premierul e un om profund corupt, iar el nu are nevoie de aceşti bani pentru închiderea corectă a bugetului, ci pentru a umple buzunarele baronilor locali de la nivel judeţean. Nu voi fi partenerul lui la un act de corupţie. La el, corupţia e parte a funcţionării instituţionale. 2. În scrisoare să nu apară electorata. Chiar dacă a avut asistenţa BNR entru a lansa proiectul, acesta e un proiect destinat să-i înşele pe români, vor plăti mai mult. (…) Voi semna scrisoarea imediat ce va trece prin Guvern, sper azi”, a încheiat Traian Băsescu.

 

 

Citeste si...
PONTA RAMANE ALATURI DE OPRESCU