Sute de oameni îl caută

 Inundatii

Un copil în vârstă de 13 ani a dispărut din localitatea argeșeană Miroși, echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) efectuând căutări, luni, în apele râului Teleorman. Copilul a fost văzut ultima dată duminică seara, fiind căutat de săteni în cursul nopții. Luni dimineață, părinții au sunat la 112 pentru a semnala dispariția.

Potrivit reprezentanților ISU Argeș, este posibil ca băiatul să fi căzut în apele umflate ale râului Teleorman. Căutările sunt efectuate cu ajutorul bărcilor de salvare.

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) informează că, luni dimineaţă, se înregistrează un vârf maxim de viitură pe râul Vedea, la confluenţă cu râul Teleorman, viitură care se va menţine pe tot parcursul zilei, iar 14 comune din judeţul Teleroman sunt sub avertizare de cod roşu de inundaţii. Viitura s-a format pe râul Vedea în cursul nopţii şi, în prezent, se propagă în aval de Alexandria.

În cursul nopţii, Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, a instituit cod roşu local pe râul Vedea aval confluenţă cu râul Teleorman, în judeţul Teleorman, pentru următoarele comune : Storobăneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Conteşti, Bragadiru, Bujoru şi Năsturelu.

Totodată, se menţine cod roşu pe Râul Câinelui sectorul amonte SH Vârtoapele – confluenta cu râul Vedea, judeţul Teleorman, pentru următoarele comune: Siliştea Gumeşti, Ciolăneşti, Necşeşti, Vârtoape, Călineşti şi Mavrodin.

ANAR recomandă ca populaţia din aceste zone să ţină cont cu stricteţe de măsurile impuse de comitetul local şi inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă şi să evite plimbarea pe malul apelor sau prin ape, precum şi orice alte activităţi care se desfăşoară în proximitatea apelor.

Echipele Apelor Române acţionează cu utilaje şi oameni, acordând suport autorităţilor locale şi inspectoratului judeţean pentru situaţii de urgenţă (ISJU).

În cursul nopţii, s-au întărit liniile de apărare cu saci şi s-au supraînălţat digurile cu saci de nisip, cu până la 30 cm, în vederea protejării localităţilor.

Conducerea ANAR se află pe teren la această oră, pentru supervizarea situaţiei de la faţa locului şi luarea unor alte măsuri suplimentare de apărare a populaţiei şi a bunurilor.

Întrucât situaţia în zonă este foarte dificilă, ea necesită intervenţia forţelor armate (ISJU, Jandarmerie), în vederea consolidării liniilor de apărare construite, astfel încât populaţia să fie protejată.

 

 

Citeste si...  Codrin Ștefănescu, după decizia din cazul Microsoft: E obligatoriu să existe o răspundere a celor care se joacă cu vieţile oamenilor