Un bărbat din Marea Britanie s-a ales cu arsuri de gradul trei şi autoturismul i-a luat foc după ce un dispozitiv pentru vapare i-a explodat în buzunar în timp ce se afla la volan, informează duminică Live Science, care citează presa britanică.

Will Hawksworth, 24 de ani, se întorcea spre casă de la cumpărături, la volanul maşinii sale, când bateria dispozitivului i-a explodat în buzunar, aflat în buzunarul unei jachete, a explodat, iar jacheta a luat foc.

„Până am reuşit să opresc maşina, eram aproape cuprins de flăcări”, a relatat Hawksworth. Tânărul a reuşit să iasă din vehiculul care a luat foc. El era însoţit de prietena sa, care a scăpat nevătămată. Transportat la spital, Hawksworth a fost diagnosticat cu arsuri de gradul doi şi trei pe piept şi abdomen, informează Agerpres.

Exploziile dispozitivelor de vapare sunt foarte rare, însă sunt foarte periculoase, conform Administraţiei americane pentru Alimente şi medicamente (FDA). Pentru a preîntâmpina acest pericol, FDA recomandă evitarea lăsării dispozitivelor de tip e-cigarette la încărcat nesupravegheate, peste noapte, evitarea folosirii altor încărcătoare în afara celui oferit de producători, înlocuirea bateriilor acestor dispozitive în cazul în care se udă sau suferă alte stricăciuni, precum şi amplasarea acestor dispozitive în locuri ferite de căldură sau de frig, amintind că acestea nu trebuie lăsate expuse direct la soare sau lăsate în maşină pe timpul verii sau al iernii, pentru perioade lungi de timp.

Citeste si...  Delia nu vrea deloc să se lase de fumat.

În luna iunie medicii au raportat cazul unui adolescent grav rănit după ce un dispozitiv de tip e-cigarette i-a explodat în gură, fracturându-i maxilarul, mai notează Live Science.

 

  • Rares Popa

    Cred ca de acum va avea mai multa grija. Daca s-o fi asezat pe ea sau o fi izbit-o cred si eu ca a luat foc.

  • Nicky

    Lucrurile pot lua o intorsatura urata daca nu stim sa ne respectam bunurile. Trebuie si e;e ingrijite, curatate, verificate. Ignoranta poate ucide

  • Rikk

    Nu dati copiilor ceea ce nu stiu sa foloseasca. Nici eu nu folosesc o drujba, se pare ca nici domnul nu ar trebui sa folosesca o tigara de vaping. Coiudat totusi, sunt extrem de usor de folosit si extrem de sigure