Cel puţin 18 persoane au murit şi alte cinci au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit, marţi, într-un club din oraşul Qingyuan, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei, informează The Associated Press.

UPDATE: Poliţia chineză a anunţat că a reţinut un individ despre care se crede că ar fi provocat în mod deliberat un incendiu la un club din oraşul Qingyuan, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 18 persoane, informează agenţia de ştiri Reuters.

Suspectul, în vârstă de 32 de ani, a fost prins într-un sat aflat în apropierea oraşului unde a avut loc incendiul. Bărbatul a suferit arsuri la nivelul taliei, a precizat poliţia.

Citeste si...  Avocatul lui Udrea dă asigurari că aceasta nu a revenit, incă, in tară, din pricina fetitei

Autorităţile au oferit o recompensă de 200.000 de yuani (peste 31.000 de dolari) pentru oricine oferă informaţii care să ducă la prinderea presupusului incendiator.

Înainte de a provoca incendiul, suspectul a blocat singura ieşire a clubului cu o motocicletă, relatează postul public CCTV.

Potrivit autorităţilor, incendiul a izbucnit în jurul orei locale 00.30 (04.30, ora României), într-un club de karaoke din oraşul Qingyuan.

Flăcările au fost stinse la scurt timp de către pompieri.

Poliţia a anunţat că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, intenţionat, fiind demarată o anchetă.