George Dumitru, tânărul suspectat că a provocat intenționat teribilul accident, a șocat opinia publică. Nimeni nu poate înțelege acest gest criminal.

994343l-640x0-w-20631f6d

Într-o fotografie pe care a postat-o pe pagina sa de Facebook, George Dumitru poartă un tricou pe care scrie „Saving Earth”. Într-o zi însă, toată lumea s-a prăbușit în jurul lui, iar el n-a salvat pe nimeni. S-a dus spre moarte, dar n-a plecat singur: a mai târît după el cinci suflete. Cinci oameni au murit pentru că George nu mai dorea să trăiască. Sâmbătă, pe DN 1, el s-a transformat într-un kamikaze a cărui cauză nu i-o poate justifica nimeni.

Sâmbătă, pe Drumul Naţional 1, la kilometrul 81, în dreptul Bisericii Călătorului, între Ploieşti şi Câmpina, autoturismul condus de tânărul de 28 de ani a lovit violent un BMW X3 în care se aflau cinci persoane, între care doi copii. În urma impactului, atât şoferul care a provocat accidentul, cât şi cei cinci ocupanţi ai maşinii care circula regulamentar au murit pe loc. Când au ajuns la fața locului, polițiștii și membrii echipelor de intervenție au fost șocați: nicio victimă nu a avut măcar o mică șansă de supraviețuire în cele două mașini transformate instantaneu în mormane de fier. „În momentul în care au ajuns ambulanţele acolo era un adevărat carnagiu”, a spus unul dintre medicii de la Ambulanţa Prahova. A fost nevoie de câteva zeci de minute pentru ca cele şase victime să fie scoase dintre fiarele maşinilor strivite. Nici cei de la Morgă n-au mai văzut trupuri desfigurate în asemenea hal după un accident auto. Dintr-o singură mișcare, un șofer nebun a prăpădit cinci oameni nevinovați.

George Dumitru, din Bucureşti, lucrase în ultimii ani pe vase de croazieră şi văzuse aproape întreaga lume, spun membrii familiei şi apropiaţi ai acestuia. Pe contul său de Facebook, tânărul a postat în ultimii trei ani sute de fotografii din destinaţii precum Brazilia, Polul Nord, Italia, Grecia, Turcia. Avea toată viața înainte, cum se spune, și ar fi trebuit să se bucure de ea. El a ales moartea. Întrebarea care-i chinuie în fiecare zi pe toți cei care-l cunoșteau și care țineau la el, dar și pe cei distruși din familiile victimelor este: de ce?

Suferinţa lui George Dumitru a pornit de la despărţirea de fata pe care o iubea. Însă nu a ştiut sau nu a putut să treacă peste ruptură. La 28 de ani, George Dumitru şi-a încheiat socotelile cu viața, dar i-a pedepsit şi pe alţii. Cunoscuţii nu reuşesc să găsească explicaţii.

Prin dispariția sa violentă, George a pus o povară de nesuportat pe umerii părinţilor şi pe cei ai fostei iubite. Fata se simte copleşită de vinovăţie. „Durere, durere, imensă durere, pentru că nu am putut să fac mai mult să ajut un om care m-a iubit enorm… până la moarte. Mă rog la Dumnezeu să îl ierte şi să aibă grijă de sufletul lui… iar eu rămân cu o durere veşnică în inima că 6 suflete nevinovate au murit din vina mea”, a scris duminică tânăra pe pagina ei de Facebook. Cei din preajma ei au încercat să o consoleze și să-i explice că nu era ea la volan. Fata însă nu le-a mai răspuns. Este urmărită de urmările ultimului lucru pe care George l-a făcut în viață.

George era în concediu acasă, iar vecinii săi din Bucureşti spun că săptămâna trecută l-au văzut cu prietena lui şi că cei doi nu păreau să aibă probleme. Cu o zi înainte de producerea accidentului, George Dumitru postase pe contul de Facebook o invitaţie către prieteni într-un club din Bucureşti. El s-a distrat vineri noaptea în două localuri din Bucureşti, alături de amici. Nu părea deprimat, cu toate că aflase de curând că prietena lui l-ar fi înşelat.

257714s

Sâmbătă, însă, ceva s-a schimbat în mintea lui şi a decis să-şi pună capăt zilelor. A plecat cu maşina spre Braşov, unde părinţii săi aniversau 35 de ani de căsnicie, însă, pe drum, în dreptul localităţii Păuleşti, a postat pe pagina sa de Facebook mesajul prin care lăsa să se înţeleagă că va face un gest extrem, mesajul fiind postat din judeţul Prahova, dintr-o localitate apropiată locului accidentului. „Aveți grijă de voi prieteni, amici, cunoştinţe! Eu plec într-o lume mai bună şi aveţi grijă pe cine iubiţi să nu păţiţi la fel ca mine! Vă iubesc pe toţi! Iartă-mă, Doamne, pentru ceea ce fac, dar aşa nu mai rezist să trăiesc”.

Familia sa a văzut mesajul, a intrat în alertă şi a încercat să-l contacteze, însă acesta îşi închisese telefonul. „În timp ce dădea aceste mesaje, el îşi întărea convingerea şi mergea pe o cale fără întoarcere. Cu cât dădea mesaje, s-ar fi făcut de ras, ar fi fost ridicol să dea 100 de mesaje să le spună tuturor să îşi ceară scuze şi apoi să renunţe”, a explicat Prof. univ. Florin Tudose, medic psihiatru pentru Pro TV.

Familia lui George a văzut mesajul, a intrat în alertă şi a încercat să-l contacteze, însă el îşi închisese telefonul. A urmat impactul teribil.

Gestul lui George Dumitru a provocat numeroase reacţii pe internet. Zeci de persoane au postat comentarii la mesajul prin care șoferul ucigaș anunţa că pleacă din această lume. Mulţi dintre cei care au comentat gestul acestuia au fost revoltaţi. „Doar Dumnezeu ne poate judeca. Dar ceea ce a făcut acest inconştient este revoltător. A curmat cinci vieţi nevinovate. Ce vină aveau ei? Dumnezeu să-i ierte!”, a scris cineva.

O femeie care susţine că la scurt timp de la producerea accidentului a trecut pe DN 1 a povestit că la locul accidentului a fost „un adevărat carnagiu”, ea spunând că imaginile „şocante” pe care le-a văzut o vor urmări mult timp. „Din nefericire, am ajuns în acel loc la câteva minute de la producerea accidentului. Un adevărat carnagiu, imagini şocante care mă vor marca mult timp de acum înainte. Multe vieţi curmate din cauza unui inconştient îndrăgostit care putea să-şi curme viaţa în cu totul alt mod. De ce să plătească atâţia oameni pentru decepţia lui în dragoste? Cu ce au greşit aceşti oameni? Am petrecut ieri o zi frumoasă alături de familia mea, în Sinaia, dar din păcate această zi s-a terminat în momentul când am ajuns la faţa locului. Îmi pun neîncetat întrebarea: dacă era maşina noastră în locul celei accidentate? Dacă eram acolo cu câteva momente mai devreme? Dacă… dacă… Nu pot decât să-i mulţumesc bunului Dumnezeu că a avut grijă de noi, dar în acelaşi timp nu pot să nu mă gândesc la familiile celor în cauză. Dumnezeu să le dea putere să treacă peste această tragedie şi să lumineze, în fiecare zi, minţile celor care se urcă la volan. Dumnezeu să-I odihnească în pace!!!!”, a scris femeia.

Alții au atras atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă depresia: „În urma acestui mesaj au murit 6 persoane. George Dumitru, care s-a sinucis aseară, intrând pe contrasens şi omorând alte 5 persoane (dintre care 2 copii), care erau în cealaltă maşină. Doamne fereşte de depresie! În România e o mentalitate greşită, şi anume ruşinea de a merge la psiholog. Din păcate, se ajunge la aceste rezultate. Dumnezeu să-i ierte!”.

Prietenii tânărului au fost şocaţi de gestul lui şi au transmis mesaje de condoleanţe familiei sale: „Prieten drag, cu tine am început copilăria, cu tine am mâncat, am dormit, am râs, am plâns, pot spune că am făcut aproape tot împreună şi sincer mă gândeam că vom merge la nunţile noastre şi că vom plimba copiii în parc, însă…. mi-e greu să cred că nu mai eşti. Ai ales să ne părăseşti pe toţi brusc, fără a ne spune durerea ta pe care acum ai împărţit-o în atâtea suflete care nu erau pregătite de o aşa suferinţă şi pierdere. Nu o să te uit niciodată. Dumnezeu să te ierte”.

Moartea lui George Dumitru i-a șocat pe cei care îl cunoșteau. Tragedia lui a distrus cinci familii și multe altele care erau legate de victimele lui. Trei copii şi-au pierdut unul dintre părinţi în urma accidentului.

În maşina lovită se aflau cinci persoane. Doi prieteni de 44 de ani, un copil de 11 ani, o femeie de 38 de ani şi faţă ei de 19 ani. Toţi cinci plecaseră la pescuit sâmbătă dimineaţă, spre Bucureşti. La ora 10.41, Nicoleta Mocanu îşi anunţa prietenii pe Facebook: „La pescuit”. Seara se îndreptau spre casă, la Câmpina.

Soţia şoferului mort în această tragedie este împietrită de durere. Şi ea urma să meargă împreună cu cei cinci în maşină morţii dar, în ultima clipă, a rămas la Câmpina. „Trebuia să fiu şi eu în maşină, numai că eu n-am… mers. Dumnezeu cred că m-a tras în momentul ăla şi a zis nu te duce”, a povestit femeia.

Tot ea a postat pe Facebook ultima fotografie cu soţul ei în viaţă, făcută în ultima lor vacanţă. Zâmbesc fericiţi şi nu ştiu că un destin cumplit îi urmăreşte din umbră. „Ultima fotografie de cuplu. Soţul meu a murit aseară în accidentul provocat de un sinucigaş”, a scris femeia îndurerată.

Bărbatul ei, în vârstă de 44 de ani, plecase cu doi prieteni şi copiii lor la pescuit. Se întorceau bucuroşi acasă, după o zi frumoasă, în care se simțiseră bine. „Durerea e mare, eu am pierdut un soţ, dar în maşina mea mai erau 2 familii care plâng acum şi sigur şi familia criminalului”, a scris femeia pe Facebook. „Nu e o glumă, a murit şi Florin, prietenul nostru, copilul lui, viitoarea lui soţie şi fata cea mică a soţiei”, a adăugat ea.

Robert Salvatore Gherghelaş era mecanic auto şi îşi cumpărase maşina de teren anul trecut. Martorii povestesc că, imediat după impact, autoturismul sau a fost aruncat în aer de George, şoferul sinucigaş, care rula cu o viteză ameţitoare, relatează Pro TV. „Băiatul asta, gineri-miu, mergea foarte atent, foarte atent şi zic mă cum să se întâmple că a avut şi maşină bună ultra sofisticată şi nimeni în viaţă”, a spus Niculina Mazilu, soacra şoferului decedat. „Tare cumsecade, un băiat de aur, un băiat inteligent deştept, cumsecade nu se mai poate spune. 5 suflete, Doamne”, spune cu regret o vecină.

În maşina distrusă se afla şi prietenul şoferului, Florin Cioroba, împreună cu unul dintre băieţii săi, Eduard Mihail, în vârstă de numai 11 ani. Alături de ei era şi prietena lui Florin, Nicoleta, o femeie de 38 de ani şi una dintre fetele ei, Iuliana, în vârstă de 19 ani.

Apropiaţii spun că Nicoleta şi Florin se pregăteau să se căsătorească. Alţi doi copii ai celor doi, o faţă de 15 ani şi un băiat de 14 ani, au rămas orfani.

Dosarul în cazul accidentului produs sâmbătă pe DN 1 a fost preluat de Parchetul Tribunalului Prahova, anchetatorii urmând să schimbe încadrarea juridică din „ucidere din culpă” în „omor calificat”, în urma datelor care arată că şoferul care a provocat accidentul a făcut manevra fatală cu premeditare.

Citeste si...  Bianca Slav şi Oana Zăvoranu, gata să fie luate la bătaie în trafic