Life, Stiri

Totul despre celulită!

Ce este, cum se formează şi cum scapi de afecţiunea pielii

 celulita

Fara dar si poate, celulita este cea mai mare neplacere a femeilor. In termeni metaforici, este inamicul care dezvaluie toate placerile tale vinovate, precum ciocolata, inghetata, prajiturile delicioase si fast-food-ul. In termeni de specialitate, este o afectiune care face ca pielea sa para cu „cocoloase”, din cauza depunerilor anormale de grasime. Afla, pe larg, cum se formeaza celulita si cum poti scapa de ea.

Ce este celulita Celulita este, inainte de toate, un semnal ca circulatia sangelui incetineste si devine ineficienta. Studiile unor cercetatori au dezvaluit faptul ca, in aceste celule, care dau aspectul de coaja de portocala, au loc modificari fizice clare. Astfel, capilarele devin extrem de largi, iar plasma din sange se scurge din ele in tesutul de grasime care le inconjoara. Acest proces face ca celulele grase sa se adune la un loc. Nodulii limfatici, care, in mod normal, ar elimina excesul de fluide, nu mai functioneaza corespunzator si are loc o congestie continua a circulatiei, ce duce la raspandirea celulitei. Aceasta inseamna ca, atunci cand ai celulita, sunt create toate conditiile pentru a se forma mai multa. Celulele adipoase devin imbibate cu apa si pline de toxine, iar corpul pur si simplu nu le mai poate elimina.

Un sistem limfatic sanatos este esential pentru prevenirea aparitiei celulitei si, alaturi de glandele sudoripare, rinichi si ficat, ajuta corpul sa elimine toxinele. Asimilarea de toxine este prima cauza a unui sistem limfatic lenes, care favorizeaza aparitia celulitei. Cand organismul tau este supra-alimentat cu chimicale, aditivi ori alte substante nocive, organele nu mai pot face fata. Gandeste-te la ele ca la niste filtre care trebuie, uneori, curatate pentru a functiona corespunzator. De aceea este important ca, de doua-trei ori pe an, sa tii o cura de detoxifiere!

Cand se formeaza celulita Celulita este aproape exclusiv o grija a femeii, pentru ca anatomia pielii sale este diferita de a barbatului. Pe masura ce estrogenul este eliberat in organism, fluidele se strang in tesutul adipos, prezent intr-o proportie mai mare la femei, mai ales pe coapse si pe solduri.

Celulita este localizata sub primul strat de piele si se formeaza cand rezistenta structurala a epidermei incepe sa cedeze. Celulele grase se imping in piele si apare aspectul de coaja de portocala, de care multe femei ar vrea sa scape.

Hormonii femini joaca un rol important in aspectul pielii. In timpul perioadelor de fluctuatie hormonala, precum sarcina sau debutul menopauzei, are loc o raspandire a celulitei. Estrogenul ajuta la mentinerea pielii sanatoase si elastice, datorita rolului important pe care il joaca in formarea colagenului. Cand cantitatea de hormoni din organism este data peste cap, peretii venelor tale si a vaselor limfatice devin rigizi si nu mai sunt eficienti in eliminarea toxinelor. Acest dezechilibru face ca sistemul limfatic si circulatia sangelui sa incetineasca si sa se formeze celulita.

Progestogenul si hormonii de crestere sunt, de asemenea, importanti cand vine vorba de sanatatea pielii. Progestogenul in forma naturala poate inlocui alti hormoni, daca este nevoie, dar este important sa consulti un medic inainte sa incepi o terapie cu hormoni.

celulita 1

Ce favorizeaza formarea celulitei Specialistii nu au stabilit, cu exactitate, care este cauza formarii celulitei, dar exista cateva teorii care pot fi considerate explicatii ale acestui proces. Astfel, cercetatorii spun ca anumite gene favorizeaza dezvoltarea celulitei. Genul, rasa, un metabolism lenes, modul de distribuire a celulelor grase si circulatia insuficienta sunt asociate cu aparitia aspectului de coaja de portocala. Femeile care mananca prea multe grasimi, carbohidrati, sarat ori au o alimentatie saraca in fibre au o cantitate mai mare de celulita. Stilul de viata este la fel de important. Celulita apare mai des la fumatoare si la cele care nu fac exercitii fizice de obicei ori stau intr-o singura pozitie pentru perioade lungi de timp. Si hainele trebuie alese cu grija in acest caz. Lenjeria elastica limiteaza circulatia sangelui si contribuie la formarea celulitei.

Cum scapi de celulita Pe masura ce imbatranesi, pielea ta se subtiaza, iar celulita devine tot mai vizibila. Dieta si exercitiile afecteaza celulita, dar nu o elimina.

Masajul este eficient in combaterea celulitei penrtu ca stimuleaza sistemul limfatic si circulatia. Exista, pe piata, o multime de tratamente neinvazive, care promit o piele mai frumoasa. Endermologia, de exemplu, este promovata, in prezent, ca cel mai bun tratament impotriva aspectului de coaja de portocala. Aparatele folosite in endermologie functioneaza pe principiul masajului sub presiune, executand miscari de dute-vino pe suprafata corpului. O sedinta dureaza intre 10 si 45 de minute si este recomandata de doua ori pe saptamana, timp de mai multe luni.

Alte dispozitive impotriva celulitei folosesc ultrasunetele, undele radio sau laserul, care functioneaza emanand caldura. Toate aceste tehnici trebuie folosite in mai multe reprize, pentru a fi eficiente, iar pretul variaza de la 1.000 la 5.000 de euro, in functie de numarul de sedinte.

O a doua categoie de strategii impotriva celulitei presupune tratamenul cu medicamente care actioneaza asupra tesutului adipos, precum cafeina, retinolul, amino-acizii sau adrenalina.

Ce ar trebui sa stii despre celulita Exista diferite tipuri de celulita: fibroasa, care este rigida si cu aspect de coaja de portocala, edematoasa, caracterizata prin retentie de apa si circulatie deficitara, si mixta.

Daca vrei sa stii cum se formeaza celulita, afla ca apare in diferite grade. Gradul I este atunci cand nu exista la vedere, nici macar cand strangi pielea, dar celulele pot aparea modificate la microscop. Gradul II se instaleaza cand pielea are un aspect neplacut atunci cand o strangi. Cand celulita este vizibila in pozitie verticala, dar dispare cand te intinzi, este gradul III. Gradul IV presupune ca aspectul de coaja de portocala sa fie vizibil atat cand stai in picioare, cat si cand stai jos. 95% dintre femei se lupta cu celulita. Chiar si cele slabe o au, iar deseori este ereditara.

Celulita se formeaza in locuri in care circulatia este slaba si in cazul in care nu exista activitate fizica. Daca faci zilnic exercitii, ai putea reduce aspectul de coaja de portocala. Plimbarile, alergatul si inotul sunt cele mai bune forme de sport pentru stimularea circulatiei si reducerea tesutului adipos. Este bine sa mai stii ca, dupa exericitii, metabolismul si circulatia sangelui sunt stimulate, iar produsele anti-celulitice sunt absorbite mai repede si devin mai eficiente.

Cand cauti produse anti-celulitice, uita-te dupa cele ce contin centella asiatica, care restaureaza macro-moleculele ce dau pielii un aspect de calitate. Ginko biloba este, de asemenea, un antioxidant puternic, care ajuta la circulatia sangelui prin intarirea venelor.

Pentru a preveni aparitia celulitei, renunta la mancare procesata, ce contine indulcitori, aditivi sau chimicale, la produsele bogate in grasimi si la zaharuri si fa cel putin 30 de minute in fiecare zi. Cand vine vorba despre cum se formeaza celulita si cum o poti preveni, un stil de viata sanatos este cel mai important aspect de luat in calcul!

blank