În mod cert România este țara tuturor posibilităților. În timp ce zeci de mii de bătrâni abia au bani de medicamente din cauza unor pensii de-a dreptul mizerabile, statul român are grijă să-i răsplătească pe torționari, după ce aceștia au chinuit sute de persoane. Este și cazul lui Ioan Ficior.

Acesta fusese găsit vinovat pentru moartea a 103 deţinuţi închişi în lagărul de muncă de la Periprava. A decedat la 90 de ani, în închisoare, pe 26 septembrie anul curent.

Ioan Ficior era internat la spitalul Penitenciarului Jilava. Instanţa l-a obligat şi la plata a 310.000 de euro, despăgubiri către supravieţuitorii pe care i-a torturat. Ficior a fost trimis în judecată în august 2014, fiind acuzat că, în perioada 1958-1963, când a condus Colonia de muncă Periprava, a introdus şi coordonat un regim de detenţie represiv, abuziv, inuman şi discreţionar împotriva deţinuţilor politici, fiind înregistrate 103 decese.

Citeste si...  Varujan Vosganian se milogeşte de colegii din Parlament!

Pentru toate acestea, statul român l-a premiat cu o pensie de 5.500 lei lunar. Informaţia a fost făcută publică de fostul preşedinte Traian Băsescu,la un post TV.