În mod cert România este țara tuturor posibilităților. În timp ce zeci de mii de bătrâni abia au bani de medicamente din cauza unor pensii de-a dreptul mizerabile, statul român are grijă să-i răsplătească pe torționari, după ce aceștia au chinuit sute de persoane. Este și cazul lui Ioan Ficior.

Acesta fusese găsit vinovat pentru moartea a 103 deţinuţi închişi în lagărul de muncă de la Periprava. A decedat la 90 de ani, în închisoare, pe 26 septembrie anul curent.

Ioan Ficior era internat la spitalul Penitenciarului Jilava. Instanţa l-a obligat şi la plata a 310.000 de euro, despăgubiri către supravieţuitorii pe care i-a torturat. Ficior a fost trimis în judecată în august 2014, fiind acuzat că, în perioada 1958-1963, când a condus Colonia de muncă Periprava, a introdus şi coordonat un regim de detenţie represiv, abuziv, inuman şi discreţionar împotriva deţinuţilor politici, fiind înregistrate 103 decese.

Citeste si...  Becali, după meciul FCSB-Dinamo București: E dezamăgire

Pentru toate acestea, statul român l-a premiat cu o pensie de 5.500 lei lunar. Informaţia a fost făcută publică de fostul preşedinte Traian Băsescu,la un post TV.