IT&C, Stiri

Top aplicații iOS gratuite în 2014 ca să faci iPhone mult mai util

Într-un top de aplicații iOS în 2014, sunt câteva care se impun detașat. Totuși, utilizatorii nu mai au la fel de multă răbdare pentru experimente, astfel că noi facem o listă cu cele bune.

iPhone-6-15-630x420

Acest top cu aplicaţii iOS este mai ales util dacă ai iPhone. Pe iPhone 5s sau iPhone 6, aceste aplicații funcționează fără probleme. Deşi nu toate aplicaţiile de mai jos au fost lansate anul acesta, multe au beneficiat de update-uri importante. În plus, câteva nu erau posibile înainte de lansarea iOS 8.
Top aplicații iOS în 2014 – Team Viewer

Se întâmplă deseori să ai nevoie rapid de o informaţie de pe sistemul de acasă sau să fii nevoit să ajuţi un prieten care nu are aceleaşi afinităţi pentru tehnologia informaţiei. Într-un astfel de context, Team Viewer este perfect. Rulează de minune pe iPhone şi nu contează dacă la capătul celălalt al firului este un PC sau un Mac. Puteţi controla tot ce se petrece pe un calculator din micul ecran al smartphone-ului din buzunar. Nu vă trebuie decât un ID şi o parolă pe care fie o ştiţi, fie v-o spune cineva care se află în faţa sistemului de la distanţă. Interfaţa aplicaţiei este una foarte simplu de utilizat şi vă oferă şi câţiva parametri pe care îi puteţi ajusta, în cazul în care nu aveţi o conexiune la internet foarte bună.

Top aplicații iOS în 2014 – Adobe Reader

Indiferent dacă lucraţi des cu PDF-uri sau aveţi nevoie de o structură similară cu cea din My Documents de pe PC, aplicaţia gratuită a celor de la Adobe este perfectă. Este suficient să deschideţi un fișier dintr-un email, indiferent dacă este doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx sau PDF, în Adobe Reader şi va fi salvat acolo într-o structură similară cu cea din captura de mai sus. Dacă optaţi să vă faceţi un cont gratuit pe Acrobat.com, aceleaşi documente pot fi sincronizate cu cloud-ul companiei americane. Mai mult decât atât, dacă adăugaţi documente pe Acrobat.com de pe orice PC sau Mac, după crearea contului, vă vor fi sincronizate şi pe telefon.

Un cont plătit vă oferă posibilitatea să convertiţi orice document în PDF sau din PDF în Doc, XLS sau PPT. Acest detaliu contează însă mai puţin dacă interacţionaţi aproape exclusiv cu PDF-uri, deoarece, fără un cost suplimentar, Adobe Reader pentru iPhone vă permite să ataşaţi semnături la documente, să adăugaţi comentarii şi multe altele. În ceea ce priveşte interacţiunea cu alte aplicaţii pe care le aveţi instalate pe telefon, orice documente pe care aveţi în Documents pot fi deschise în orice alt program instalat pe telefonul vostru.

Top aplicații iOS în 2014 – Facebook Pages Manager

Promovarea unei afaceri, a unui local sau a unei personalităţi este facilitată de către acest program prin prisma uneltelor puse la dispoziţie. Practic, dacă aveţi o pagină publică de Facebook pe care o administraţi, nu vă puteţi lipsi de aceastră aplicaţie. Vă permite să realizaţi rapid postări noi, să planificaţi postări care vor apărea în viitor şi să vedeţi impactul fiecărei postări. Aşa puteţi ajunge, de exemplu, la concluzia că este mai eficient să postaţi ceva pe Facebook la 6 dimineaţa, decât la ora 18.00, deoarece numărul de postări online la acea oră este mai mic şi a voastră iese în faţă. În plus, Facebook Pages vă permite să promovaţi din câţiva paşi, contra cost, anumite postări.

Top aplicații iOS în 2014 – Flesky

Odată cu lansarea iOS 8, Apple a acceptat tastaturi terțe pentru iPhone. Pasiunea mea pentru Flesky se datorează suportului foarte bine pus la punct pentru limba română. Indiferent cât de rapid veţi scrie şi la câte greşeli veţi fi predispuş, cuvintele tastate vor ieşi în permanenţă bine printr-o combinaţie de autocorecţie şi sugestii pe care le veţi adopta din câteva atingeri. Tastatura Flesky poate fi mai mare sau mai mică, poate fi colorată în funcţie de preferinţele personale, dar mai important decât orice este că toţi parametrii sunt opţionali. Implicit, funcţionează aproape perfect. Este suficient să tastaţi cu aproximaţie diferite cuvinte şi vă vor fi servite diverse sugestii prin care vă puteţi plimba cu o mişcare de swipe în sus sau în jos peste taste. Tot cu swipe-uri, Flesky poate învăţa cuvinte noi. Dacă modul de funcţionare nu vă este foarte evident, în aplicaţia Flesky care se instalează simultan cu tastatura există un tutorial detaliat.

Top aplicații iOS în 2014 – Jawbone UP

Nu m-am considerat niciodată o persoană sportivă sau cu înclinaţii în această direcţie. Mă încântă enorm însă aplicaţiile care asociază nişte cifre foarte uşor de digerat stilului meu de viaţă, mai mult sau mai puţin sănătos. Jawbone UP este una dintre cele mai bune aplicaţii de acest tip. Integrându-se foarte bine cu Health Kit din iOS 8, UP vă monitorizează numărul de paşi efectuaţi în fiecare zi, distanţa, caloriile consumate şi, nu în ultimul rând, somnul. În plus, vă puteţi introduce conţinutul fiecărei mese pentru a ţine evidenţa caloriilor consumate, dacă acest reper este relevant pentru voi. Interfaţa este una destul de simplistă, dar cu fiecare atingere veţi obţine şi mai multe detalii despre stilul vostru de viaţă. Cu toate că aveţi opţiunea să vă definiţi propriile scopuri de efort in-app, implicit, Jawbone Up vă face nişte sugestii destul de creative pornind de la vârsta, greutatea şi înălţimea voastră.

Top aplicații iOS în 2014 – Microsoft Office

Aceasta situaţie este una dintre puţinele în care suita de aplicaţii de birou a celor de la Microsoft este gratuită. Microsoft Office este gratuit pentru utilizatorii de iPhone şi nici măcar nu trebuie să aveţi vreu cont, deşi v-ar oferi câteva funcţii în plus. Aplicaţia vă permite să creaţii documente noi, să deschideţi unele existente şi, dacă este cazul, să le partajaţi prin email. Interfaţa este mult mai simplă decât v-aţi aştepta şi, tocmai din acest motiv, nu aveţi toate funcţiile pe care vi le-aţi dori sau cu care v-aţi obişnuit în varianta de PC a suitei. Partea bună este că funcţionează foarte bine şi este integrat cu OneDrive, serviciul de cloud al gigantului din Redmond. Toate documentele voastre pot fi salvate în OneDrive automat, după ce v-aţi autentificat cu un nume de utilizator şi o parolă aferentă.

Top aplicații iOS în 2014 – VLC Player

Nativ, iPhone redă destul de multe formate audio şi video, dar nimic nu se compară cu abilităţile de redare integrate în VLC Player. Unul dintre cele mai vechi playere software care funcţionează pe orice platformă, VLC Player pentru iOS integrează toate funcţiile care vă încântă pe PC, Mac sau Linux, dar într-un format optimizat pentru touch. Se integrează cu un amalgam de servicii online gen Dropbox sau Google Drive, dar vă poate reda fără probleme şi filme pe care le aveţi puse la păstrare pe un server local, din casă. Suportă subtitrări, vă permite să vă jucaţi cu raportul de aspect la imaginii şi să ajustaţi detalii gen luminozitate, contrast, nuanţă, saturaţie sau gama. Cel mai rapid mod de a profita de VLC Player pe iPhone este să conectaţi telefonul la PC, să porniţi iTunes şi, din secţiunea aplicaţii a iDevice-ului vostru, să vă transferaţi filmele preferate. Acestea din urmă vă vor fi afişate automat când intraţi în aplicaţie.

Top aplicații iOS în 2014 – Waze

Waze, pe lângă funcţionalitatea evidentă de a facilita drumul către o anumită destinaţie, are un aspect social cu adevărat captivant. Orice persoană din trafic poate defini un filtru de poliţie pe traseu şi acesta va figura pe harta tuturor participanţilor la trafic. Mai mult decât atât, pornind de la viteza voastră de deplasare, Waze sesizează automat blocaje în trafic în anumite zone, după cum se poate vedea şi în captura de mai jos. Dacă vreţi să transmiteţi rapid locaţia voastră unui prieten, este suficient să intraţi în Waze şi să faceţi un tap pe butonul marcat cât se poate de evident, Trimite Locaţia. Istoricul de destintinaţii se salvează automat, dar vă puteţi defini şi voi diverse repere, cum ar fi Acasă sau Serviciu.

Top aplicații iOS în 2014 – WinZip

Orice posesor de PC din ultimii 20 de ani a auzit de WinZip, unul dintre cele mai populare arhivatoare din toate timpurile. Pentru că în secolul 21 nu este deloc exclus să primiţi pe email arhive cu câteva documente sau imagini pe care iPhone nu le deschide nativ, WinZip pentru iOS vă face viaţa mult mai uşoară. Este suficient să faceţi click pe o arhivă atasată unui email şi să optaţi pentru a o deschide în WinZip. Instant se va copia în structura de documente a programului din captura de mai sus şi, de acolo, puteţi accesa ce este în interior. În plus, orice fişier pe care îl găsiţi într-un .zip sau .rar poate fi fără probleme deschis în orice altă aplicaţie pe care o aveţi de smartphone. Dacă vă încântă ideea de a plăti nişte bani creatorilor WinZip, veţi câştiga posibilitatea de a crea arhive noi, de a crea emailuri criptate şi nu numai atât. Funcţia evidentă însă, aceea de a deschide arhive pentru a le accesa conţinutul este gratuită şi asta e cel mai important.

Top aplicații iOS în 2014 – Word Lens

La momentul lansării, Word Lens a fost printre primele aplicații bazate pe realitate augmentată. Acum, dezvoltatorul aplicaţiei a fost cumpărat de către Google.  În practică, pe lângă faptul că integrează un dicţionar destul de stufos în care puteţi căuta cuvinte, Word Lens este aplicaţia perfectă pentru a traduce orice text tipărit, indiferent de dimensiunea acestuia. Partea proastă este că traduce mot-a-mot şi s-ar putea ca unel fraze să nu aibă sens. Acest detaliu contează însă mai puţin când vă aflaţi în Rusia şi sunteţi înconjuraţi în toate direcţiile de litere chirilile a căror semnificaţie nu o înţelegeţi. Dacă vorbiţi engleză, Word Lens nu trebuie, sub nici o formă, să vă lipsească de pe telefon dacă vă tentează să călătoriţi în Germania, Spania, Franţa, Italia, Portugalia sau Rusia.

blank