Pasiunea pentru mașini începe de la cele mai fragede vârste. Ne amintim cu toții de câte ori, copii fiind, ne imaginam momentul în care vom putea avea permis și vom putea conduce”acea” mașină. Sigur, autoturismele au fost construite în primul rând din motive foarte practice: ne scurtează timpul și ne asigură confortul necesar pentru a ajunge din punctul A în punctul B. Achiziția lor o facem însă și din perspective pur emoționale: fie că ne place o anumită marcă despre care știm încă din copilărie, fie că am testat-o la un apropiat, fie că preferăm o anumită culoare sau fie că suntem impresionați de multitudinea de extra opțiuni de care dispune.

Astăzi, avem la îndemână o multitudine de mărci din care să alegem și o varietate de surse care ne ajută să ne informăm despre ele, atât din punct de vedere tehnic cât și estetic. Dincolo de considerente ca preț, fiabilitate, consum, alegem însă anumite mașini și pentru că ne plac pur și simplu. Iar românii știu exact ce vor: mașini germane.

Într-un top 5 al achiziției de mărci, 4 locuri sunt ocupate de brandurile constructorilor germani și majoritatea ajung să fie cumpărate de români în urma anunțurilor de vânzare/cumpărare postate în mediul online.

Dacă ești și tu în căutarea unei mașini care să îți satisfacă toate cerințele, tot ce îți mai rămâne de făcut este să filtrezi corect toate informațiile găsite pe internet și să te îndrepți către cea mai bună ofertă. Din acest motiv a fost lansată platforma www.cautimasina.ro care este perfectă pentru găsirea celei mai bune mașini second hand. Platforma este gândită și creată sub forma unui agregator ce are o bază de date de peste două milioane de anunțuri auto venite de la cele mai importante site-uri de profil.

Majoritatea românilor s-au îndreptat în 2020, dar și la începutul acestui an, către achiziția de mașini second hand în detrimentul celor noi. Iată care este un top 5 (de la 5 la 1) pentru cele mai iubite mașini second hand de către români și în care punem pariu că există cel puțin și o preferată de a ta:

Locul 5 este ocupat de Opel: desi nu excelează la design, cu un raport calitate – preț aproape imbatabil, modele Astra, Corsa și Vectra sunt printre cele mai cumpărate mașini de români și le vedem din plin pe drumurile patriei.

Citeste si...
3 alimente umane pe care le pot consuma și pisicile

Locul 4 îi revine lui Ford: cu modelele Focus și Fiesta, Ford a ajuns la inimile românilor. Mașini practice, de oraș cu un consum moderat și un design plăcut, se clasează an de an în topul celor mai cumpărate mașini din România.

Locul 3 revine unei mărci care a impresionat dintotdeauna: Audi. Cu un design modern și un preț corect pentru o calitate de excepție, modelele A4 și A6 sunt unele dintre cele mai căutate.

Locul 2 este ocupat de BMW: Cu o atitudine sportivă și puternică, Seria 3 și 5 au cucerit inimile românilor care își doresc să se simtă ca pe o pistă de curse atunci când conduc, datorită calităților excepționale ale acestor motoare.

Locul 1 aparține lui Volkswagen: anual, în țara noastră se înregistrează câteva zeci de mii de vânzări pentru modelele Volkswagen, iar printre cele apreciate sunt Golf și Passat.

Acum că ți-am prezentat topul, tu ce marcă plănuiești să achiziționezi?

Dacă știi deja ce îți place, dar ți se pare foarte complex procesul de căutare a mașinii perfecte, merită să accesezi:  cautimasina.ro iar timpul tău de căutare se va scurta semnificabil. Cu o interfață foarte ușor de folosit, nu este doar un alt site cu anunțuri auto, ci este un agregator care încorporează anunțurile de vânzare postate pe cele mai mari site-uri de profil. Practic, găseși într-un singur loc toate anunțurile disponibile pentru mașina care te interesează.

De asemenea ai libertatea totală de a selecta criteriile importante pentru tine:

 • brand
 • model
 • anul minim de fabricație
 • anul maxim de fabricație
 • prețul minim al investiției
 • prețul maxim al investiției
 • numărul minim de kilometri
 • numărul maxim de kilometri
 • tipul de combustibil
 • forma caroseriei
 • tipul de transmisie
 • regiunea de origine a anunțului
 • vechimea anunțului

Ce este foarte important la această platformă este faptul că prin interogarea acesteia vei obține și o gamă diversă de prețuri pentru același model, astfel încât ai și modalitatea perfectă de a putea face comparație. Cu ajutorul cautimasina.ro poți face o analiză detaliată a ofertelor disponibile pe piață și să selectezi atent variantele care ți se potrivesc, chiar înainte să aloci timp să te întâlnești propriu-zis cu proprietarul mașinii.