Dacă te gândești să faci o schimbare în cariera ta, nu ar fi rău să iei în considerarea opțiunile care să îți asigure un confort financiar mai mare. În plus, un job fără prea multă bătaie de cap ar putea fi și pentru tine soluția cea mai potrivită, dacă vrei să câștigi bani fără prea mult efort. Astfel, îți spunem care sunt top 5 cele mai bine plătite joburi din lume! Jobul tău actual se regăsește pe lista lor? Află în continuare!

1.   Chirurg

Meseria de chirurg este cea care deschide topul celor mai bine plătite joburi din lume, asta și datorită competențelor necesare pentru exercitarea acesteia. Dacă te afli încă la început de drum, poate chiar în perioada studenției, nu este târziu să te înscrii la Facultatea de Medicină. Totuși, ai nevoie de timp, pasiune și răbdare pentru a ajunge un bun chirurg. Pentru efortul tău, vei primi, însă, o răsplată pe măsură; pe lângă satisfacția spirituală pe care o vei avea deoarece poți ajuta alți oameni să se însănătoșească, vei câștiga, anual, venituri medii de peste 350.000 de dolari, potrivitrivit unui studiu publicat recent.

2.   Psihiatru

Rămânem în sfera medicinei și continuăm topul cu meseria de doctor psihiatru. Cu toate că, pentru practicarea acesteia este nevoie, de asemenea, de studii specializate, este ceva mai simplu să devii un psihiatru de succes, decât un chirurg. Conform studiului publicat de cei de la Investopedia, numai în anul 2015 salariul mediu anual al unui psihiatru depășește 180.000 de dolari. La fel ca în cazul chirurgilor, se pare că, până în 2025, remunerațiile medicilor psihiatrii vor crește cu aproximativ 18%.

3.   Director executiv

Postul de director executiv se află și el în lista celor mai profitabile munci din lume. Totuși, nu trebuie să uităm faptul că managementul și conducerea unei companii nu este o activitate lipsită de responsabilite. Din contră, un director executiv poate întâmpina o mulțime de probleme și de situații stresante de-a lungul activității sale. Dacă te gândești că ți-ar prinde bine un astfel de post și crezi că ai șanse să îl obții în compania la care lucrezi, veștile sunt bune: se estimează că salariul mediu anual al unui director executiv este de 173.320 de dolari (potrivit statisticilor din 2015). Această sumă va crește, însă, în următorii 4 ani cu circa 10 procente.

Citeste si...  10 motive pentru care sa te bucuri ca esti blonda

4.   Model de videochat

Dacă până acum am inclus în topul nostru doar joburi bine plătite pentru care ai nevoie de multă pregătire, află că poți câștiga foarte bine fără niciun pic de experiență. Videochatul se numără printre cele mai profitabile domenii din lume, iar această industrie este prezentă și în România. În ciuda rumorilor care planează în jurul videochatului, există foarte multe modele care dămâne toate miturile și care afirmă că poți realiza venituri mari fără a renunța la haine în fața camerelor. Află cât câștigi făcând video-chat! Sumele sunt colosale!

5.   Economist

Clasată imediat sub meseria de model de videochat din punct de vedere al salariilor oferite, cea de economist este una cât se poate de convențională. Dacă ești atras de studiul producției și al distribuției de resurse, bunuri și servicii, atunci această meserie ți s-ar potrivit perfect. Pentru a o practica ai nevoie de studii superioare specializate (minim diplomă de licență), dar și de competențe analitice. Salariul mediu anual al unui economist depășește puțin 100.000 de dolari.

Care dintre aceste joburi te-ar determina să faci o schimbare în cariera ta?