Promo

Top 3 echipamente de protectie in industria de constructii

Echiparea adecvata la locul de munca este una dintre cele mai importante masuri ce se pot lua pentru asigurarea sigurantei si productivitatii. In special daca este vorba despre medii industriale, santiere sau alte medii de lucru cu riscuri crescute de accide ntare, echipamentul de protectie potrivit poate face diferenta.

Piata ofera o larga varietate de echipamente de protectie ideale pentru munca in constructii; de aceea, alegerea echipamentului potrivit poate fi dificila. Evaluarea riscurilor este un bun prim pas; in functie de acestea, se poate determina ce nevoi trebuie sa acopere atat imbracamintea, cat si incaltamintea de protectie.

Mai jos, oferim cateva sugestii pentru echipamente de protectie ce se preteaza la activitati variate, printre care si munca pe santiere.

  1. Imbracamintea de protectie

Pentru imbracamintea de protectie, functionalitatea si durabilitatea ar trebui sa fie prioritare. Croiala din tercot este o alegere populara, datorita rezistentei la abraziune si murdarie.

Salopetele din tercot cu buzunare multiple nu ar trebui sa lipseasca din garderoba unui mester responsabil. Intariturile in zonele predispuse la uzura, alaturi de gaicile pentru scule sunt elemente suplimentare care sporesc functionalitatea imbracamintei de protectie.

  1. Bocancii de protectie

In mod evident, incaltamintea de zi cu zi nu este nici pe departe ideala pentru munca pe santiere.  In schimb, bocancii de protectie sunt o alegere optima in majoritatea cazurilor. Bombeul de protectie si lamela antiperforatie au rolul de a proteja piciorul la impactul cu obiecte grele si la obiectele ascutite ce pot impunge talpa.

O pereche de bocanci cu rating S1P isi pot face datoria, in cele mai multe cazuri.

Pentru o protectie sporita, bocancii de protectie S3 pot fi alegerea optima. Acestia beneficiaza de tratament antistatic, rezistenta crescuta la contactul cu acizi si hidrocarburi, dar si la umiditate, daca este nevoie.

  1. Manusi de protectie

Deoarece lucrul pe santiere implica munca manuala, protectia mainilor este indispensabila. La fel ca si restul echipamentelor de protectie, dotarea cu manusile de protectie adecvate poate face diferenta.

Manusile de protectie pot fi realizate atat din materiale naturale, cat si sintetice, in functie de scopul utilizarii. In general, manusile de protectie combinate ofera utilizatorului o siguranta optima la lucru.

Pielea bovina sau de porc este o alegere populara, datorita rezistentei la abraziune. Pentru manuirea obictelor ascutite sau cu suprafete rugoase, se pot folosi si manusi tricotate, imersate in nitril sau latex. In functie de rating-ul de siguranta, acest tip de manusi de protectie poate oferi o rezistenta sporita la abraziune, dar si la rupere si sfasiere.

blank