Avocatul Toni Neacsu, fost membru CSM; sustine ca Sectia pentru procurori a CSM fie va incuraja generalizarea protestului, fie il va opri, mentionand insa ca solutia pentru încheierea conflictului este la Ministerul Justitiei.

„Secția pentru procurori din CSM este cea care fie va încuraja generalizarea protestului la nivelul tuturor parchetelor, fie îl va opri brusc. În Ministerul Public ierarhia funcționează și semnalele de la centru sunt urmate. La judecători lucrurile stau altfel, au cultura independeței, și în afară de cazul izolat de la Tribunalul Cluj, unde agitația este creată de singurul fost membru CSM revocat în istorie de proprii lui colegi, protestul nu se va extinde.

Secția pentru judecători din CSM a transmis deja un mesaj că nu încurajează pseudo-greva, interzisă de altfel prin lege, chiar dacă nu a transmis încă mesajul dur că manifestările publice cu caracter politic și refuzul îndeplinirii unor îndatoriri de serviciu constituie abateri disciplinare.

Citeste si...  Ministerul Ana Birchall nu este de acord cu Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiției

Pentru că am fost parte din cel mai mare protest al justiției din istorie, cel din 2009, unii spun că în calitate de coordonator, nu am să spun că procurorii nu au legitimitatea de a protesta. Majoritatea dintre ei cred sincer că protestează pentru independența justiției.

Soluția pentru stingerea conflictului, absolut artificial pe fond de altfel, este în continuare la Ministerul Justiției, cel care a creat pretextul pentru acest scandal prin emiterea unei ordonanțe de urgență de care nimeni, nici măcar coaliția PSD-ALDE, nu avea nevoie”, a scris avocatul pe Facebook.