Tommy Tomescu: „Ne aşteptăm la un număr de aproximativ un sfert de milion de români în Piaţa Victoriei, sâmbătă, pe 10 august. Având în vederea amploarea manifestaţiei, ni s-a spus că asistenţa medicală va fi asigurată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Va fi o zi călduroasă şi îi rugăm pe toţi românii prezenţi în Piaţă să vină cu o sticlă cu apă la ei. Vor fi asigurate şi toalete”, a anunţat vneri, în cadrul unei cnferinşe de presă, Tommy Tomescu, organizatorul protestului de sâmbătă din Capitală.

Potrivit acestuia, protestul este autorizat de la ora 17.00 la ora 22.15.

Tommy Tomescu mai spune că se vor institui filtre la toate intrările în Piaţa Victoriei.

„Vom avea o tolernaţă zero faţă de orice fel de violenţă şi faţă de orice situaţie de risc de violenţă. Se vor institui filtre pentru cei care vor intra în perimetrul Pieţei Victoria, dorind să oferim un grad maxim de siguranţă pentru cei prezenţi. Nu se va intra cu obiecte contondente sau cu arme albe (…)

Noi am transmis şi vom transmite informaţii cu privire la persoanele care prezintă risc de violenţă şi au anunţat acţiuni violente, solicitând instituţiilor abilitate să implementeze acţiuni de restricţie şi de control judiciar”, a mai precizat Tomescu.

Citeste si...  Detalii șocante legate de constructorul imobilului care a luat foc în Capitală. A făcut 20 de blocuri fără taxe

Organizatorii – Grupul Diaspora Pentru România – spun că au 75 de revendicări, incluzând:

Finalizarea anchetelor şi judecarea violenţelor din 10 august 2018, timpul revoluţiei şi mineriadelor;
Implementarea numărului maxim de 300 de parlamentari şi a proporţionalităţii acestora;
Implementarea punctului 8 de la Timişoara într-o formă legală şi actualizată;
Reinstituirea libertăţii de exprimare prin modificarea legii adunărilor publice ce permite în acest moment abuzul autorităţilor;
Centrele Comunitare Româneşti din diaspora;
Modul de desfăşurare a alegerilor, repatrierea, traficul transfrontalier în scopul exploatării sexuale şi discriminarea copiilor români din Austria;
Demararea anchetei privind actele false şi infracţiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.
Mitingul are loc la un an distanţă faţă de manifestările violente din Piaţa Victoriei. Atunci, forţele de ordine au fost acuzate că au intervenit abuziv, fiind deschis ulterior un doar penal care vizează aceste fapte. Totodată, procurorii anchetează şi modul în care au reacţionat protestatarii, unii fiind acuzaţi de ultraj.