Ancheta în cazul Hexi Pharma este departe de a se încheia și asta pentru că ies la iveală noi amănunte incendiare. Procurorii au deschis două noi dosare penale în cazul Hexi Pharma și cercetează înșelăciunea față de spitale și amenințarea vieții pacienților, prin comercializarea de către Hexi a dezinfectanților diluați, iar DNA investighează evaziunea fiscală, firmele off-shore și felul în care banii negri ai Hexi au ajuns în spitale în urma unor achiziții publice suspecte. Procurorii urmăresc să afle traseul banilor care ieşeau periodic în numerar din Hexi Pharma.

Cătălin Tolontan a dezvăluit pe blogul său că angajații Hexi Pharma și toți directorii au recunoscut diluarea dezinfectanților în fața procurorilor. ”Nu există niciun dubiu în privința diluării majore a produselor. Un număr surprinzător de mare de angajați știau că produsele sunt falsificate. Știam de diluare, dar Dan Condrea ne garanta faptul că ele sunt eficiente și că ce scrie pe etichetă e mai mult o chestie de marketing ca să câștigăm licitațiile”, sună declarația unuia dintre angajații firmei.

”Poate că o spun ca să-și diminueze participarea sau chiar așa stăteau lucrurile. Ei aruncă toată vina pe Condrea, pe ideea că el le impunea diluarea și nimeni nu putea protesta sau nu se putea opune. Am tot încercat să-l conving pe Condrea, dar n-am reușit”, a spus Mihai Leva, directorul de producție procurorilor.

Citeste si...
Tolontan despre prestatia lui Basescu de la Realitatea tv

Și directorul general Flori Dinu a recunoscut și ea că știa de diluare, dar susține că n-a avut ce face în fața voinței patronului! Șefii contabilității și ai zonei economice erau la curent, de asemenea, cu diluarea masivă. ”Ei știau exact ce cantități mici de substanță activă intrau în contabilitate. Falsificarea produselor stătea la baza calculelor economice ale firmei, cantitățile sunt vizibile ușor în contabilitate”, confirmă o altă sursă.

”Toate mărturiile angajaților arată ceva: Hexi Pharma nu a fost o firmă care să fi făcut produse în regulă până la un moment și apoi să le fi falsificat. Pur și simplu au fost falsificate de la început, de cel puțin 10 ani, ca să câîștige în fața concurenței” spune o sursă judiciară. Procurorii vor să afle care era destinaţia sumelor mari de bani cash care ieşeau din Hexi Pharma în fiecare lună.