Toader, despre controversa numirii sefului DNA.Întrebat luni, la ieşirea de la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, dacă după refuzul lui Klaus Iohannis de a o numi în funcţia de procuror şef al DNA pe Adina Florea va relua procedura, va face altă propunere sau va contesta la CCR decizia preşedintelui României, Tudorel Toader a evitat să dea un răspuns tranşant.

Toader Suntem în perioada în care am primit refuzul preşedintelui şi examinăm cu mare atenţie” a spus ministrul Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins în 21 noiembrie numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, şeful statului a respins alte patru numiri pentru funcţii de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, preşedintele a considerat că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate. „Mă surprinde faptul că a terminat de citit şi de înţeles aşa de repede!”, a declarat atunci ministrul Justiţiei Ministru Justitiei

Citeste si...  Avertisment socant: "Tot ce se intampla acum in Romania poate duce la un RAZBOI CIVIL" - Uite ce prevede clarvazatoarea de la Colectiv!