Titus Corlăţean a anunţat că PSD va sesiza Comisia de la Veneţia cu privire la alegerile în două tururi, proiect pe care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.

„Am câştigat cu 26-3 votul la Comisia de monitorizare a APCE şi Comisia de la Veneția va fi sesizată oficial!!!”, a transmis Titus Corlăţean în exclusivitate pentru DC NEWS.

„Doar senatorul Viorel Badea, de la PNL şi deputatul Iulian Bulai de la USR au pledat contra, ei fiind susţinuţi de PPE şi parţial de ALDE. Eu am fost susţinut de SOC şi de toate celelalte grupuri politice”, a mai transmis Titus Corlăţean.

„Astăzi am auzit faptul că nici nu se cunoaşte textul proiectului de lege, este ceva neclar, şi să aşteptăm până va fi legea adoptată. Textul este deja depus la Parlament, l-am transmis la comisia de monitorizare. Doi, este o procedură standard aici la Consiliul Europei. Sesizarea Comisiei de la Veneţia se face în timp util, înainte de intrarea în vigoare a unei legi, pentru că apoi ar fi prea târziu. Tragerea asta de timp la disperare din partea Puterii, care beneficiază de sprijinul partidelor europene care patronează PNL şi USR, adică PPE şi ALDE, este o chestiune absolut ruşinoasă şi arată caracterul duplicitar al acestor oameni şi acestor partide.„, a declarat Titus Corlăţean în exclusivitate pentru DC NEWS.

Citeste si...
In lucru, un proiect de lege pentru anularea amenzilor aplicate în starea de urgență