Tensiunea de la nivelul conducerii Federației Române de Tenis pare mai mare ca oricând. Ion Țiriac, președintele acestui for, care este în continuare contestat, a fost extrem de furios în Adunarea Generală a FRT, care a avut loc miercuri. În acest scandal a fost implicat și numele Simonei Halep.

”Federația Română de Tenis a ajuns batjocura sportului românesc. Această federație a aderat la federația internațională de tenis în 1920, fiind una dintre primele șapte federații. Avem o istorie care ne obligă și din punctul asta de vedere noul statut trebuie să cuprindă anumite treburi.

Ne-am adunat că să ne dispersăm. Asta e o treaba clasică în politică românească, speram ca în sport să nu fie așa. Să sperăm că mâine nu va fi așa. Adunarea Generală se va ține în orice caz, cu participanții care vor fi mâine”, a spus Țiriac.

Avertismentul lui Ion Țiriac: ”Tenisul e cam singurul sport de la noi cu șanse de medalii la Olimpiadă!”
Ion Țiriac vrea să se țină de promisiune și să schimbe în bine tenisul românesc. Mai mult, magnatul spune că tenisul este cam singurul sport românesc al momentului ce are șanse de a lua o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara anului viitor, 2020.

Citeste si...
Simona Halep intra in istoria tenisului in cursa pentru 6 milioane de dolari.

„Acum trebuie să vedem cum mergem mai departe.Tenisul este astăzi al doilea sport în Europa. Trebuie să punem lucrurile la punct și nu cu mai puțînă mândrie. Știți cine suntem noi în ultimii 50 de ani? Păi avem numărul 1 la băieți și numărul 1 la fete. Sunt foarte puține țări care au așa ceva.

Spuneți-mi și mie cine a avut numărul 1 la fete și la băieți în ultimii 30 de ani? Noi am avut toate treburile astea, am avut 3 finale de Cupa Davis. Și acum e unul dintre puținele sporturi, din păcate, care are șanse la o medalie la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Și mititica asta finanțare, nici asta nu am avut-o pentru că nu suntem legali. Nu știu când o să mai fiți legali”, a mai spus Ion Țiriac.