Prezent la festivitatea de pe Arena Națională, unde Simona Halep a prezentat trofeul cucerit la Wimbledon, Ion Țiriac atacat agresiv la tribunal. Vezi de ce (80 de ani) a ajuns azi la tribunal.

Omul de afaceri a fost ales în funcția de președinte al Federației Române de Tenis, în cadrul Adunării Generale care a avut loc pe 19 iunie. La alegeri au fost cinci candidaţi, dar Marius Vecerdea a obţinut 11 sufragii, iar Ion Ţupa doar 3, în timp ce Liviu Ursuleanu nu a obţinut niciunul din cele 46 de voturi exprimate.Răzvan Itu s-a retras din cursă înainte de exprimarea voturilor.

Marius Vecerdea a contestat în instanță valabilitatea alegerilor de la Federația de Tenis. La câteva ore după ce a participat alături de Simona Halep la festivitatea de pe Arena Națională, Ion Țiriac s-a prezentat în fața magistraților.

„Dacă aș ști ce s-a i întamplat, aș spune. Nu am înțeles nici 1 % din termenele juridice, se pare că e un cetățean american și de 4 ani dă în judecată Federația de Tenis din orice motiv, eu am treabă. S-a ales democratic, că eram în sală când s-a ales. Din păcate, nu s-a ales dumnealui, nu înțeleg și să fiu sincer, dumneavoastră credeți că mă interesează pe mine unul care vine din Congo sau din altă parte și ne dă în judecată, nu mă interesează”, a spus Ion Țiriac la Tribunalul București.

Citeste si...  O sexoloagă din Egipt, prima femeie care a îndraznit să vorbească liber și deschis despre acest subiect

Marius Vecerdea, acuzații la adresa lui Ion Țiriac
Principalul contestatar al lui Ion Țiriac, Marius Vecerdea, l-a acuzat pe omul de afaceri că se „cațără” pe succesul Simonei Halep. De asemenea, acesta susține că până la o decizie definitivă a magistraților, Ion Țiriac nu are calitatea de președinte FRT.

„Dumnealui nu are nicio funcție la tenis, până la sentință el nu poartă calitatea de presedinte. Nu am să cred niciodată că într-o țară europeană doar apariția unui unui tătuc, unui aproape dictator, așa cum chiar în primul discurs după adunarea generală a tinut să precizeze într-o formă foarte interesantă Țiriac, nu cred că instanțele de judecată vor reacționa doar la apariția unui nume, unui om care nu respecta legea. Agresivitatea domnului Țiriac este incredibilă.

Toată lumea s-a strâns în jurul „Tătucului”, care a pus mâna pe federaţie. Şi la nivelul vicepreşedinţilor este o mare problemă. Există o sincopă în lege, care a fost lăsată intenţionat pentru a lăsa calea unor găşti să dicteze tot ce înseamnă în federaţiile sportive naţionale şi, deci, în aproape tot sportul românesc. Aceşti indivizi au acaparat FRT şi se caţără pe succesul Simonei Halep şi al naţionalei de fete a României”, a spus și Marius Vecerdea. .