Toți copiii au capacitatea de a-și spori acest tip de inteligență. Totuși, capacitatea pe care o ating în raport cu aceasta va depinde de nivelul de stimulare a acesteia. Ca orice altă abilitate, este necesar să stimulați în mod adecvat această capacitate, deoarece, datorită acesteia sunt atinse niveluri ridicate, ceea ce îi va ajuta foarte mult pe parcursul vieții.

Pentru a o stimula, jocurile logice și matematice sunt esențiale. Iată câteva exemple de jocuri care îi vor dezvolta copilului gândirea logică.

Puzzle matematic

Un puzzle matematic din lemn poate ajuta copilul să-și dezvolte gândirea logică. Având în vedere că este confecționat din lemn și datorită dimensiunilor mici este foarte ușor de transportat, astfel copilul se poate juca oriunde.

Tetris din lemn din 40 de piese

Jocul de tetris din lemn, format din 40 de piese colorate este foarte util în dezvoltarea gândirii logice, a imaginației și coordonării mâini-ochi. Este recomandat copiilor începând cu vârsta de 3 ani. Permite copiilor să se joace acasă, asamblând sau demontând toate piesele colorate.

Joc inteligent cu 120 de piese

Optați pentru un joc de puzzle care oferă 120 de provocări progresive. Placa este complet compactă a puzzle-ului va putea fi folosită pe post de cutie pentru stocarea fiecărei piese, pentru a nu se pierde. Un astfel de puzzle motivează și stimulează gândirea logică a copiilor și poate fi luat oriunde pentru a oferi celor mici șansa de a scăpa de plictiseală.

Joc de îndemânare Grafix Monkey Tree (Copacul cu maimuțe)

Acest joc este alcătuit dintr-un copac care adăpostește un număr mare de maimuțe. Fiecare dintre ele este prinsă de copac cu ajutorul bețișoarelor colorate. Misiunea copiilor va fi scoaterea bețelor, și, în același timp, prevenirea căderii maimuțelor la pământ.

Templul Capcană (Temple Trap)

Acest joc de puzzle cu 48 de provocări progresive îi va face pe copii să-și dorească să petreacă ore întregi încercând să-l rezolve. Este un labirint din care vor trebui să încerce să iasă cu succes folosindu-și logica. Cele 48 de provocări cresc, consecutiv, nivelul de dificultate.

Peradix

Peradix este un joc ideal pentru încurajarea creativității copiilor. Este alcătuit dintr-o infinitate de tuburi flexibile colorate și suporturi pentru agățarea lor, permițându-le să facă orice creație în orice fel posibil fără nicio dificultate. Nu vor înceta să creeze lucruri noi.

Pinguinii pe gheață

Pinguinii pe gheață este un joc de puzzle cu 60 de provocări progresive. Dezvoltă logica, precum și abilități speciale, iar formatul său este compact, astfel încât să îl puteți lua peste tot. Copiii se vor distra de minune jucându-se cu el.

Brussels Cage

Acest puzzle metalic cu dificultăți mari are ca obiectiv scoaterea stelei metalice din cușca în care este blocată. O sarcină foarte complicată, dar și distractivă. Copiii vor petrece ore întregi încercând să o scoată, iar asta le va dezvolta ingeniozitatea.

Șah pentru copii

Cu toții știm cât de important este și câte avantaje are jocul de șah:

  • ajută la creșterea coeficientului de inteligență;

  • ajută la prevenirea Alzheimerului;

  • stimulează ambele emisfere cerebrale;

  • îmbunătățește creativitatea;

  • îmbunătățește memoria;

  • ajută la rezolvarea problemelor;

  • crește capacitatea de citire;

  • facilitează concentrarea;

  • face ca dendritele să crească și ajută persoanele care-l joacă să facă planuri și prognoze.

Versiunea pentru copii este perfectă pentru cei mici care vor să-i descopere avantajele.

Ajutați-vă copiii să-și îmbunătățească ingeniozitatea, gândirea logică și creativitatea. Vă vor mulțumi toată viață pentru asta.

Așadar, nu ezitați să le cumpărați un joc de șah sau orice alt joc care îi poate ajuta să-și dezvolte gândirea logică. Și în timp ce ei joacă șah, aveți ocazia să faceți câteva cumpărături pentru casă, cum ar fi niște tablouri canvas, pentru a schimba puțin aspectul locuinței.

Citeste si...  Fructul miraculos, eficient împotriva cancerului