În UNPR a pornit, în ultimele patru zile, un adevarat tur de forță în care organizațiile județene au anunțat cu surle și trâmbițe dublarea sau triplarea numărului de membri. Surse din partid au spus pentru stiripesurse.ro ca este doar un exercitiu de imagine si ca nu se va merge separat atata timp cat PSD va respecta o intelegere neoficiala cu UNPR.

gabi-oprea-1

„Forța noastră e aici, în Parlament, nu acolo (in teritoriu, n.red.). Aia a fost o circulară de la centru să ne arătăm mușchii dar nu cred ca mergem singuri in alegeri, nu avem structuri, daca maine se fac alegeri luam 2%. Eu daca vreau sa candidez cine ma ajuta Ca sa nu mai vorbesc ca generalul spune tot timpul ‘Ponta, Ponta, Ponta'”, spun sursele citate.

Potrivit surselor citate, demersul UNPR este menit sa ofere o forta mai mare de negociere. „Generalul a spus initial: 50 de parlamentari. Acum am trecut de 50 si tot se lucreaza frenetic”, mai spun surse din UNPR.

Una din conditiile de baza pentru pactul UNPR-PSD este respectarea de catre Victor Ponta a unei intelegeri verbale, neoficiale, cu Gabriel Oprea, spun sursele citate: 10% din tot ce mișcă.

„10% din tot ce are PSD merge la noi, atat vrea generalul. 10% din tot ce misca, ministri, secretari de stat, prefecti”, mai spus surse din UNPR.

Citeste si...  Dan Voiculescu a pierdut procesul cu Traian Basescu